Головна

Структура / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / ОНЛАЙН-ДІАЛОГ «ГЕНДЕРНЕ РІЗНОМАНІТТЯ В КІБЕРБЕЗПЕЦІ: РЕАЛІЇ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЖІНОК В УКРАЇНІ»

ОНЛАЙН-ДІАЛОГ «ГЕНДЕРНЕ РІЗНОМАНІТТЯ В КІБЕРБЕЗПЕЦІ: РЕАЛІЇ ТА МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ЖІНОК В УКРАЇНІ»

За ініціативи кафедри комп’ютерних систем та мереж ХНТУ, в гендерному заході взяли участь викладачі та студенти спеціальностей 125 «Кібербезпека та захист інформації», 123 «Комп’ютерна інженерія», 126 «Інформаційні системи та технології».

Під егідою Міністерства цифрової трансформації України, Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» (USAID Cybersecurity Acyivity) та Аспен Інститутуту Київ (The Aspen Institute Kyiv), 31.10.2023 р. був проведений Діалог «Гендерне різноманіття в кібербезпеці: реалії та можливості для жінок в Україні» (“Gender Diversity in Cybersecurity: Empowering Women in Ukraine”). Метою Діалогу було налагодження співпраці між представниками різних галузей, спрямованої на просування гендерної рівності в сфері кібербезпеки в Україні та напрацювання рекомендацій щодо подолання перешкод професійній реалізації жінок у зазначеній сфері.

Із вітальними словами до учасників Діалогу звернулася заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань Євроінтеграції Валерія Іонан, керівниця служби з питань інформаційної безпеки та кібербезпеки Апарату РНБО Наталія Ткачук і директор програмного розвитку Аспен Інституту Київ Денис Полтавець. Надалі, зі вступним словом та оглядом програми, виступили модератори заходу – віцепрезидентка компанії «IT-Інтегратор» Надія Омельченко та директор з бізнес-консалтингу, 10Guards Олександр Смичніков. Тему «Глобальні перспективи: підтримка жінок у сфері кібербезпеки» було висвітлено президенткою Women4Cyber Анетт Маді-Натор. Також, під керівництвом Надії Омельченко та Олександра Смичнікова, було проведено два модеровані діалоги («Забезпечуючи гендерне різноманіття: взаємодія заради гендерної рівності в кібербезпеці» та «Від діалогу до дії: сприяння рівним можливостям у сфері кібербезпеки»), сформульовані загальні висновки.

Участь у Діалозі співробітників і студентів кафедри комп’ютерних систем та мереж ХНТУ дозволила їм ознайомитися з іноземним досвідом створення інклюзивного середовища та забезпечення гендерної рівності в сфері кібербезпеки, обговорити у форматі модерованого діалогу українські реалії зазначеної сфери та можливі шляхи подолання гендерного розриву.

Хотілося би, з великою вдячністю, відзначити, що Програма «Діалог про кібербезпеку», котра здійснюється завдяки підтримці Агенства США з міжнародного розвитку, в рамках гранта, виданого Проєктом USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», надала можливість співробітникам і студентам кафедри комп’ютерних систем та мереж ХНТУ взяти участь у низці цікавих і змістовних заходів у форматі онлайн-діалогів.