Головна

Структура / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / УЧАСТЬ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ДИСТАНЦІЙНОМУ ЗАХОДІ З ПИТАНЬ КІБЕРБЕЗПЕКИ

УЧАСТЬ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ДИСТАНЦІЙНОМУ ЗАХОДІ З ПИТАНЬ КІБЕРБЕЗПЕКИ

Викладачі та студенти спеціальностей 123 – Комп’ютерна інженерія та 126 – Інформаційні системи та технології кафедри ІТ взяли активну участь у майстер-класі «Кібербезпека в телеком-операторі» від компанії lifecell.

Дистанційна Meet UP із кібербезпеки відбулася в четвер, 11 травня 2023 року, о 15:00 у форматі зборів Microsoft Teams.

До початку зустрічі, її організаторами було надано зареєстрованим учасникам посилання на подію, зі зручною можливістю приєднання до майстер-класу з комп’ютеру, крізь мобільний додаток або за допомогою конференц залу.

Окрім викладачів і студентів кафедри ІТ ХНТУ, до події також долучилися численні учасники з вишів Києва, Одеси, Вінниці, Черкас та інших (НТУ «ХПІ», КУБГ, НАУ, ВНТУ, ЧДТУ тощо).

Майстер-клас «Кібербезпека в телеком-операторі» від компанії lifecell представили такі фахівці: організатор заходу – рекрутер компанії Yuliia Petrunia; лектори – експерти з кібербезпеки Ivan Sokolov (Іван Соколов) і Taras Petrenko (Тарас Петренко).

Основні питання, що найбільше зацікавили слухачів у доповіді-презентації лектора Івана Соколова, були такими: щоденні завдання та проблеми співробітників сфери IT-безпеки; напрями акцентування уваги в перебігу практичного здійснення IT-безпеки; ключові компоненти систем IT-безпеки; дії, що слід спрямовувати на зменшення ризиків, у сфері IT-безпеки; ключові підходи до запобігання втраті даних, підтримані технологіями IT-безпеки; технології безпечного управління мобільними пристроями.

Найцікавішими для слухачів виявилися такі питання доповіді-презентації Тараса Петренка: актуальність внутрішніх пентестів та їхні переваги над аутсоурсом; основні складові постійного внутрішнього пентесту; важливість обережного ставлення до пентестів корпоративних мереж; технології здійснення тестування на засадах пентестів; актуальність наявності в компанії власних пентестерів; можливості практикуватися та дізнаватися нове в галузі здійснення пентестів.

Учасники майстер-класу були дуже зацікавлені заходом, активно задавали запитання лекторам у спільному чаті та отримали на них змістовні відповіді.

Кафедра інформаційних технологій факультету інформаційних технологій та дизайну Херсонського національного технічного університету планує надалі підтримувати плідну співпрацю з компанією lifecell з метою проходження студентами кафедри на базі цієї компанії виробничих практик та отримання можливості працевлаштування студентів і випускників на віддалену роботу до компанії.