ДІЛОВА ГРА ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 051 «ЕКОНОМІКА»

Сьогодні студенти спеціальності 051 «Економіка» мали змогу відчути себе керівниками та агентами змін. Заняття з дисципліни «Основи аналітики підприємницької діяльності» відбулося у жанрі соціального симулятора за допомогою української настільної кооперативної стратегії «Світ громад». Гра стала інструментом активізації навчання майбутніх економістів, які визначали підходи до розвитку громад і впровадження реформ, зрозуміли, що їм не байдужі громади, в яких вони проживають.

Модератором гри виступив к.е.н., доцент кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки, Голова правління ГО «Імпульс Херсонщини» Карлюка Дмитро Олександрович.

Ігрові ситуації та події, з якими зіштовхнулися студенти за час гри були максимально наближені до сучасних українських реалій. Перемогти у грі наодинці було неможливо, тільки усім разом: кооперуючись та взаємодіючи. Використовуючи стратегію взаємодії, яка збалансовує суперництво, наші майбутні активні громадяни знаходили шляхи до співпраці між учасниками з вигодами для всієї громади.

Ігровий процес став для учасників не просто цікаво проведеною парою, але й можливістю пізнати механізми функціонування громад та місцевого бюджету, набути навики стратегічного мислення. Наші другокурсники стали краще розуміти суспільні процеси громади і маємо надію, що ми змогли їх ще краще підготувати до прийняття обґрунтованих рішень у турбулентному світі постійних змін, катаклізмів та глобальних викликів.