Обговорення проєктів освітніх програм спеціальності 051 Економіка

16 червня на кафедрі Економіки, підприємництва та економічної безпеки в онлайн-форматі на платформі ZOOM відбулося обговорення проєктів освітніх програм спеціальності 051 «Економіка»:

- освітньо-професійної програми «Економіка» початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти
- освітньо-професійної програми «Економіка підприємства і бізнес-аналітика» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти
- освітньо-професійної програми «Економічна безпека» другого (магістерського) рівня вищої освіти
- освітньо-наукової програми «Економіка» третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти (РhD)

В обговоренні взяли участь в.о. завідувача кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки, гарант ОНП «Економіка», члени проєктної групи та члени групи забезпечення спеціальності.

В межах міжфакультетського партнерства та співробітництва між Херсонським національним технічним університетом та Національним авіаційним університетом, у якості експерта, в обговоренні ОП спеціальності 051 Економіка взяв участь доктор економічних наук, професор Наумов О.Б. В процесі обговорення ним були відзначені позитивні сторони освітніх програм, зокрема, відображення в змісті ОК сучасних трендів, пов’язаних з діджиталізацією економіки.

Наумов О.Б. надав пропозиції, спрямовані на покращення змісту підготовки здобувачів ОС доктора філософії, зокрема: доцільність введення ОК, спрямованої на підготовку та виконання наукових проєктів, що дозволить здобувачам вищої освіти набути навички у написанні проектів, оформленні заявок, укладанні договорів; доцільність збільшення обсягу кредитів у вибіркових компонентах освітньої програми, що надає змогу студентам приділити більше часу на опанування дисципліни і сприятиме поглибленню індивідуалізації траєкторії навчання; а також перегляду матриці відповідності між ОК та ПРН в частині відображення унікальності ОК.