Головна

Структура / Кафедри університету / Економіки, підприємництва та економічної безпеки / Новини та події кафедри / Професійне керівництво соціальним бізнесом: відкриття ОПП «Соціальне підприємництво та соціально-економічна безпека»

Професійне керівництво соціальним бізнесом: відкриття ОПП «Соціальне підприємництво та соціально-економічна безпека»

Анонсуємо започаткування нової освітньо-професійної програми «Соціальне підприємництво та соціально-економічна безпека» спеціальності 231 Соціальна робота, реалізацію якої кафедра Економіки, підприємництва та економічної безпеки планує забезпечувати разом із кафедрою Загальноосвітніх гуманітарних та природничих дисциплін.

Сьогодні сфера соціальної роботи з населенням є однією з найбільш пріоритетних у розбудові повоєнного громадянського суспільства, тому в державі зростає попит на професію соціального працівника. Громади зацікавлені у фахівцях, які знаються на соціальному управлінні, орієнтованому на результат, працюють над згуртуванням громади, залученням жителів, адже вони є одним з основних ресурсів громади. Світова практика також підтверджує необхідність та перспективність цієї професії у сучасному суспільстві, адже у Європі професія фахівця-організатора соціальної роботи входить в десятку найпрестижніших.

ОПП «Соціальне підприємництво та соціально-економічна безпека» зорієнтована на підготовку універсальних фахівців, які мають навички управління соціальними процесами, у тому числі соціально-економічної безпеки, та спроможні до участі в соціальних проєктах, до організації власного соціального бізнесу, до розв’язання складних спеціалізованих завдань й проблемних ситуацій щодо організації і здійснення підприємницької діяльності у соціальній сфері.

Випускники програми матимуть кар'єрні перспективи й зможуть знайти роботу в неурядових організаціях, підприємствах, що реалізують програми корпоративної соціальної відповідальності, центрах підтримки соціальної економіки, компаніях і установах, що реалізують соціальні проекти ЄС, місцевому уряді й у рамках власного бізнесу.

Впровадження ОПП «Соціальне підприємництво та соціально-економічна безпека» спеціальності 231 «Соціальна робота» сприятиме не тільки підготовці для сучасної економіки затребуваних фахівців з соціальної роботи, але й стратегічному розвитку Херсонського національного технічного університету, а також закріпленню його місії як соціально-відповідального партнера, готового залучатися до вирішення гострих соціальних проблем громади та країни.