Головна

Про університет / Новини університету / ВИКЛАДАЧІ ХНТУ ВІДВІДАЛИ WORLDFOOD UKRAINE-2025

ВИКЛАДАЧІ ХНТУ ВІДВІДАЛИ WORLDFOOD UKRAINE-2025

29 жовтня завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила САЛЄБА і ст. викладач кафедри Тетяна ЮРОВА відвідали 28у Міжнародну виставку продуктів харчування та напоїв WorldFood Ukraine.

Міжнародна виставка продуктів харчування та напоїв відбувалась 28 – 30 жовтня у м. Київ і зібрала фахівців різних компаній, які презентували всі ключові категорії харчових продуктів національного та імпортного виробництва.

Це найбільша в Україні виставка продуктів харчування і напоїв, на якій представлено: кондитерські вироби, м’ясні та молочні продукти, заморожені продукти та напівфабрикати, хлібобулочні вироби, бакалію, свіжу зелень, овочі та фрукти, алкогольні та безалкогольні напої, каву та чай, сиропи і топінги та багато іншого. Наприклад, тільки серед виробників молочних продуктів можна нарахувати більше двадцяти виробників, серед яких є крафтові (ФГ Тетяна2011 ТМ Zinka, молочна ферма Прикарпаття «Мукко») та великі підприємства (ТОВ «Харківський молочний завод», ТОВ «Виробниче підприємство Вільнянський молокозавод», ПрАТ «Ічнянський завод сухого молока і масла», ТОВ МК «Галичина»).

Серед цікавинок виставки можна виділити нове покоління натуральних підсолоджувачів від компанії Nova Stevia; спортивне харчування, протеїнові батончики, вітаміни та мінерали; шоколадні батончики без цукру та глютену ТМ Fizi; мед та продукти бджільництва від ТОВ Хоней-Вей Рітейл; страви швидкого приготування – різноманітні супи та каші від ТОВ АЗІЯФУДС, ПрАТ "ЄННІ ФУДЗ".

Плідним виявилось спілкування із технологом виробництва кондитерських виробів ТМ Хоміко, яка поділилася секретами сучасного виробництва козинаків та сухофруктів у шоколаді, а також з представниками компаній Tech Trade і Kumkaya – про особливості роботи обладнання нового покоління для пекарень і кондитерських.

В рамках виставки було представлено сучасне допоміжне обладнання і матеріали для пакування і зберігання харчової продукції, а також прилади для контролю якості сировини, напівфабрикатів та готової продукції – спектрометри, хроматографи, системи ГХ-МС та ВЕРХ-МС і УФ-ВИД спектрофотометри.

Участь у виставці це можливість ознайомитися з новітніми трендами та продуктами, поспілкуватися із фахівцями виробництва, налагодити зв’язки зі стейкхолдерами спеціальності G13 харчові технології.