Головна

Структура / Відділи / Бібліотека ХНТУ / Новини / Літературно-бібліографічні студії ХОУНБГ

Літературно-бібліографічні студії ХОУНБГ

21 грудня 2017 року у відділі наукової інформації та бібліографії Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара відбулися чергові літературно-бібліографічні студії, на яких були присутні бібліографи обласних бібліотек міста, бібліотек ВНЗ, коледжів, музеїв; викладачі, студенти – усі ті, хто цікавиться питаннями бібліографії, книговидавництва, літературознавства. У роботі студій прийняли участь співробітники бібліотеки ХНТУ : зав. відділом комплектування та обробки С. Ю. Луценко, зав. ІБВ Л. П. Рибалка, зав. відділом обслуговування С. В. Бобирь, бібліограф І. А. Кириця.

Робота студій розпочалася доповіддю Ірини Капелюх (ХОУНБ ім. Олеся Гончара) з головного питання для всіх бібліотек – «Впровадження УДК в практику роботи бібліотек: теорія питання». Слухали її дуже уважно, адже це питання сьогодні є надзвичайно актуальним. Тому що тепер всіх бібліотекарів України чекає величезна робота з переходу на нову систему класифікації своїх фондів.

Неабиякий інтерес викликав виступ нашої колеги з Центральної міської бібліотеки ім. Лесі Українки – головного бібліотекаря Оксани Смешко. Вона дуже цікаво розповіла про сервіс authorSTREAM для оформлення віртуальної виставки і редактор KompoZer, який можна використати для свого Інтернет-проекту.

Завідуюча відділом рідкісних та цінних видань Ольга Сак (ХОУНБ ім. Олеся Гончара) презентувала збірку своїх статей «…На користь розумового процвітання...» , яка стала у цьому році переможцем у номінації «Найкраще бібліографічне видання» на Регіональному конкурсі на найкраще методичне та бібліографічне видання публічних бібліотек півдня України.

Подарунком до Різдвяних свят учасницям студій стали доповідь заступника директора з наукової роботи Художнього музею ім. О. О. Шовкуненка, мистецтвознавця Владислави Дяченко – «Видавнича діяльність Херсонського художнього музею ім. О. О. Шовкуненка», огляд книжкових видань за 1991-2017» та огляд виставки «Моя молитва нехай лине…: православна ікона XVII-XX ст. з колекції музею». Це було приємним завершенням роботи літературно-бібліографічних студій!