Головна

Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Участь здобувачів освіти кафедри у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Участь здобувачів освіти кафедри у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт

Відповідно до наказу ХНТУ №34 від 14.02.2025 р. в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2024/2025 н.р.

Засідання конкурсної комісії факультету інтегрованих технологій проходило 07 травня 2025 року у складі Расторгуєва М.Й., Євтушенко В.В., Калінський Є.О., Бойко Г.А., Салєба Л.В., Куник О.М., Валько М.І., Стоянова О.В.

З вітальним словом до присутніх здобувачів освіти і викладачів факультету інтегрованих технологій звернулись перший проректор к.т.н., доцент Артеменко Марія Павлівна і начальник відділу з навчально-наукової роботи і міжнародної діяльності Пономаренко Лариса Валентинівна.

До захисту від кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції було надано дві наукові роботи здобувачів освіти бакалаврського освітнього рівня.

Нюнькіна Анна Валеріївна студентка 4 курсу групи 4БХП першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» представила на конкурс роботу на тему «Удосконалення рецептури і оцінювання якості безглютенових кексів із застосуванням гідроколоїдів». Керівник роботи д.т.н., старший дослідник Семешко Ольга Яківна. У своїй доповіді Анна розкрила технологію виробництва безглютенових кексів на основі суміші рисового і кукурудзяного борошна з додаванням псиліуму та агар-агару. Використання гідроколоїдів, окрім виконання структуроутворюючої функції, забезпечує підвищення харчової та біологічної цінності готового продукту.

Яценко Дар’я Андріївна студентка 4 курсу групи 4Хк першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 161 «Хімічні технології та інженерія» ОПП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» представила на конкурс роботу на тему «Розробка рецептури та технології приготування сонцезахисного бальзаму для губ». Науковий керівник роботи к.т.н., доцент Рацук Марія Євгенівна. В роботі Даша провела літературний огляд косметичних продуктів для губ та інгредієнтів із сонцезахисним ефектом; запропонувала рецептуру і технологічну схему одержання сонцезахисного бальзаму для губ та визначила органолептичні характеристики приготованого засобу.

Комісія провела оцінювання презентацій конкурсних робіт за наступними критеріями:

– відповідність змісту доповіді заявленій темі, її цілісність та композиційна гармонійність;

– якість та змістовна цінність супровідної презентації результатів дослідження;

– ступінь розкриття предмету дослідження, наявність узагальнень альтернативних теоретичних підходів в межах досліджуваної проблеми.

За підсумками першого туру здобувачі освіти Нюнькіна Анна Валеріївна і Яценко Дар’я Андріївна, які успішно доповіли результати своїх наукових робіт, здобули Дипломи І ступеня.

Вітаємо вас, молоді науковці! Бажаємо цікавих наукових пошуків, успішного втілення всіх задумів та ідей, нових здобутків та перемог!