2013.05.23 Інформаційно-дискусійний клуб „Ерудит”

Зустрічі з цікавими людьми та багато іншого

У технікумі успішно працює студентський інформаційно-дискусійний клуб „Ерудит”. Студенти самі обирають теми для обговорення.

Протягом навчального року члени клубу прослухали цікаві лекції-презентації з історії рок-музики, субкультури, які провели співробітники обласної юнацької бібліотеки ім. Б.Лавреньова. Із зацікавленням обговорювалися питання про неформальні об’єднання молоді (панки, хіпі, рокери, готи та інше).

     
     

Також гуртківці побували в гостях у дуже цікавої людини – художника-аматора, капітана І рангу Яворського Р.Д., оглянули велику виставку робіт, присвячених історії російського флоту, численні пейзажі, натюрморти, портрети тощо, а також прослухали повчальну лекцію про сенс життя, патріотизм та моральні якості, які необхідно виховувати у собі кожній молодій людині країни.

У лютому 2013 року гуртківці відвідали міжнародну виставку з питань прав людини, яка експонувалася у приміщенні ХАНО.

В ролі екскурсоводів були студенти ХДУ.

В технікумі значна увага приділяється патріотичному вихованню молоді.

До 69-й річниці визволення міста Херсона від німецько-фашистських загарбників було проведено змістовний захід. Лунали вірші та пісні, присвячені воїнам-визволителям.

До студентів завітали цікаві люди з легенди, діти війни, які поділилися своїми спогадами про тяжкі дні окупації нашого міста фашистами. Із захопленням студенти слухали вірші та пісні, що виконали гості – Мамай Анатолій Семенович (поет), Вовченко Валентин Гнатович (композитор, співак).

Разом з гостями студенти виконали найвідоміші пісні про ту сувору війну – „Катюша” та „Священная война”.

Напередодні Дня Перемоги відбулася зустріч студентів з херсонським письменником Марченко Л.В., лауреатом міжнародної премії ім. Молодої гвардії, автором книги „Подвигу верны” (про хлопчиків з Карантинного острову).