Головна

Структура / Відділи / Бібліотека ХНТУ / Новини / Невичерпна скарбниця педагогічної мудрості (до 95-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського)

Невичерпна скарбниця педагогічної мудрості (до 95-річчя від дня народження В.О. Сухомлинського)

30 вересня 2013 року в Музеї історії Херсонського національного технічного університету відбувся освітньо-виховний захід, присвячений 95 річниці від дня народження В.О. Сухомлинського – відомого українського вченого-педагога, автора численних науково-педагогічних праць, присвячених навчанню і вихованню молоді.

У заході взяли участь студенти факультетів кібернетики, технологій та дизайну.

З привітальним словом до студентів звернувся перший проректор університету доц. Юрій Георгійович Розов, який підкреслив, що в університеті є добрі традиції вшанування відомих вчених, діячів науки і культури. Творча спадщина В.О. Сухомлинського допомагає у вирішенні актуальних завдань розумового, морального, трудового, естетичного виховання студентської молоді. Ю.Г. Розов висловив побажання щодо подальшого розвитку громадянської і патріотичної активності майбутніх фахівців.

Перед студентами виступив завідувач кафедри педагогіки і психології ХНТУ, член-кореспондент НАПН України, доктор педагогічних наук, професор Володимир Григорович Бутенко, який розповів про науково-педагогічні пошуки і здобутки вченого, його книгу «Серце віддаю дітям», особистісні та професійні якості відомого педагога.

Бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки ХНТУ Інна Авеліївна Кирица підготувала виставку науково-педагогічної літератури, присвячену життю і творчості В.О. Сухомлинського, ознайомила студентів з основними працями українського педагога.

У підготовці та проведенні освітньо-виховного заходу, присвяченого творчості В.О. Сухомлинського, взяли активну участь директор музею історії ХНТУ доц. Людмила Миколаївна Чиркова, директор студентського клубу ХНТУ Лариса Володимирівна Данілова, які запропонували студентам подивитися документальний фільм про життя і творчість відомого педагога, який у своїх працях писав, що учитель – це вічний двигун людської душі, а вчительська праця – це щоденна творчість і мистецтво.