Головна

Про університет / Новини університету / В ХНТУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена проблемам легкої і текстильної промисловості України

В ХНТУ відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція, присвячена проблемам легкої і текстильної промисловості України

З 22 по 24 жовтня в Херсонському національному технічному університеті пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми легкої і текстильної промисловості України».

З 22 по 24 жовтня в ХНТУ пройшла Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми легкої і текстильної промисловості України» на чолі з д.е.н., професором, в.о. проректора з наукової роботи Савіною Галиною Григорівною, зав. кафедри хімічних технологій та біохімічного синтезу, д.т.н. проф. Сарібєковою Діаною Георгіївною та зав. кафедри експертизи, технології і дизайну текстилю д.т.н. проф. Прохоровою Іриною Анатоліївною. Конференція була присвячена 55-річчю Херсонського національного технічного університету, 50-річчю кафедри хімічних технологій та біохімічного синтезу та 55-річчю кафедри експертизи, технології і дизайну текстилю.

З привітальними словами до учасників конференції звернулися Савіна Г.Г, Сарібєкова Д.Г, Прохорова І.А. У конференції взяли участь понад 100 осіб з 7 вищих навчальних закладів, серед яких Київський національний університет технологій та дизайну, Вінницький інститут конструювання одягу і підприємництва, Луцький національний технічний університет та ін., викладачі яких підготували понад 70 тез доповідей.

Робота конференції велась за такими основними тематичними напрямками:

  1. Концепція економічної політики в текстильній та легкій промисловості.
  2. Технологія виробів легкої і текстильної промисловості, проблеми і перспективи.
  3. Енерго-, ресурсозберігаючі технології в легкій та текстильній промисловості.
  4. Нові технології переробки натуральних волокон.
  5. Автоматизація і комп’ютеризація технологічних процесів та виробництв текстильної і легкої промисловості.

У рамках пленарного засідання прозвучали доповіді Чурсіної Л.А та Коваленка М.А. щодо стратегії відродження сировинного комплексу текстильної промисловості України. Також заслухали доповіді аспірантів та наукових співробітників, які займаються науковими розробками в галузі текстильної промисловості.