Історія кафедри

Випускна кафедра обліку і аудиту була заснована 1 вересня 1984 року як кафедра «Бухгалтерського обліку і аналізу господарської діяльності» з метою підготовки економістів спеціальності «Бухгалтерський облік, контроль та аналіз господарської діяльності», перший випуск яких відбувся в 1985 році у кількості 25 осіб.

З моменту створення до 1 вересня 2012 року кафедру очолював кандидат економічних наук, професор Труш Володимир Євдокимович, відомий вчений-економіст, автор понад 215 наукових та навчально-методичних розробок.

З 1 вересня 2012 року кафедру очолює доктор економічних наук, професор Сарапіна Ольга Андріївна є автором понад 250 наукових і методичних праць, 6 монографій, 10 посібників, 2 з яких з грифом Міністерства освіти і науки України, 9 авторських свідоцтв. Сарапіна О.А. є постійним членом комісії при Обласній державній адміністрації по розробці Стратегії розвитку Херсонської області на період 2015-2020 рр., членом редколегії фахових журналів «Науковий вісник Херсонського державного університету: Серія: Економічні науки», «Вісник Херсонського національного університету», «Соціально-економічний розвиток регіонів в контексті міжнародної інтеграції», членом спеціалізованих Вчених рад з захисту кандидатських та докторських дисертацій.

Кафедрою підготовлено понад 6000 фахівців з обліку і оподаткування, які займають провідні посади в крупних бізнес-структурах, на підприємствах малого і середнього бізнесу, в банківських установах, в державних органах виконавчої влади.

Професорсько-викладацький колектив кафедри обліку, аудиту і оподаткування характеризується високим науковим потенціалом, захищено 14 кандидатських та 1 докторська дисертації.