Застосування акрилових співполімерів для підвищення якості бавовняних тканин (2012)

Назва:

Застосування акрилових співполімерів для підвищення якості бавовняних тканин

Автори:

Міщенко Г. В., Лисюк В. М.

Бібліографічний опис:

Застосування акрилових співполімерів для підвищення якості бавовняних тканин/Г. В. Міщенко, В. М. Лисюк. – Херсон: Грінь Д. С., 2012. – 188 с.

Дата публікації:

2012

Видавник:

видавництво Грінь Д. С..

Ключові слова:

Енерго- та матеріалозбергаючі технології, акрилові співполімери,

Адсорбція, апретування тканин, акрилової кислоти,

дисперсій полімерів

Короткий огляд (реферат):

Узагальнено досвід апретування тканин водними дисперсіями полімерів на основі акрилової кислоти, наведено відомості про реакційно здатні та потенційно реакційно здатні акрилові співполімери, описано нові енерго- та матеріалозберігаючі технології заключного оброблення тканин указаними сполуками.

При написанні використано результати наукових досліджень, виконаних в Херсонському національному технічному університеті.

Значну увагу приділено процесу адсорбції, що лежить в основі апретування тканин, та підвищенню якості апретів, зокрема їх стійкості. Дослідження з інтенсифікації процесу апретування на стадії просочення тканин дозволили визначити ефективні шляхи зниження матеріалоємності технології апретування.

Книга призначена для спеціалістів з опорядження тканин та товарознавства і буде корисною для студентів і аспірантів, що спеціалізуються за цими напрямками.

ISBN:

978-966-2660-41-8