Головна

Про університет / Новини університету / Мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь випускника ХНТУ Михайла Шульца, загиблого в АТО

Мітинг з нагоди відкриття меморіальної дошки на честь випускника ХНТУ Михайла Шульца, загиблого в АТО

16 листопада 2015р. в Херсонському національному технічному університеті студенти, викладачі зібралися разом, щоб вшанувати пам'ять Шульца Михайла Сергійовича – нашого земляка, випускника 2005р. факультету Економіки нашого університету, який загинув захищаючи суверенітет та територіальну цілісність України.

На мітингу були присутні почесні гості: – батьки Михайла: Сергій Михайлович і Віра Іванівна Шульц та брат Сергій Шульц .

Проректор з навчальної діяльності – Старун Н.В.

Проректор з адміністративно-господарської роботи– Юдін І.О.

Декан факультету Економіки Софієнко Альона Володимирівна.

Командир батальйону 11 бригади армійської авіації, речник голови державної служби України у справах ветеранів та учасників АТО в Херсонській області – Зосименко Ігор В’ячеславович.

Представники Херсонського військового комісаріату.

Право відкрити меморіальну дошку було надано голові студентського самоуправління Ткаченко Роману і голові профкому студентів та аспірантів ХНТУ Павлович Анні.

Із біографії:: Народився Михайло Сергійович Шульц 14 липня 1982 року в м. Херсон. У 1999р. закінчує херсонську школу №24 та продовжує навчання у Херсонському Національному Технічному Університеті на бюджетній основі за спеціальність «Бухгалтерський облік і аудит». Починаючи з 22 курсу Михайло працює за спеціальністю на підприємстві, згодом має ще одну додаткову роботу в галузі програмного забезпечення, що дало можливість стати справжнім спеціалістом до кінця 5 курсу і самостійно оплачувати навчання у магістратурі. В 2009р. хлопець за прикладом дідуся вирішує стати енергетиком і заочно навчається в Харківському політехнічному університеті, котрий закінчив в період війни на Сході. Також хлопець самостійно опанував професію інструктора по туризму: водив туристів у походи в Крим.

Ще з малих літ Михайло займає активну життєву позицію. Займається карате в шкільний час, в університетські часи – туризмом, підкорюючи гори Криму та Карпат, у вільний час захоплювався читанням книг.

У 2005 році хлопець проходить строкову військову службу в прикордонних військах у званні молодшого сержанта.

Події, що відбулися в нашій країні в 2014 році не залишили байдужим Михайла. В березні цього ж року його на контрактній основі призивають до мав Збройних сил України. В листопаді він вже командир танка.

25 січню 2015 року проводячи розвідку боєм під селом Єлєновка Донецької області ворожа снайперська куля зупинила серце Михайла. Пам’ять про нашого земляка, який віддав своє життя за мирне небо над Україною, навіки житиме в серцях рідних, близьких та знайомих йому людей.

Студентська молодь та почесні гості схилили голови низько перед пам’яттю і подвигом славного сина України – героя антитерористичної операції Михайла Шульца. Вшанували пам'ять хвилиною мовчання. Безліч квітів було покладено з нагоди вшанування памяті Михайла Шульца.