Головна

Структура / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура / НОВИНИ КАФЕДРИ / Всеукраїнський семінар-практикум керівників територіальних відділень Малої академії наук України

Всеукраїнський семінар-практикум керівників територіальних відділень Малої академії наук України

08 вересня 2015 року у приміщенні Херсонської державної морської академії відбулося урочисте відкриття Всеукраїнського семінару-практикуму керівників територіальних відділень Малої академії наук України. На заході були присутні представники Національного центру «Мала академія наук», усіх територіальних відділень МАН України, управління освіти і науки Херсонської ОДА та вищих навчальних закладів Херсонської області.

З привітальним словом від імені ректора ХНТУ до учасників семінару-практикуму звернувся завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування, д.держ.упр., професор І.П. Лопушинський. Він відзначив, що проведення такого заходу на теренах Херсонщини послужить не лише поліпшенню взаємодії між Малою академією наук та провідними вишами, але й дасть змогу налагодити міжрегіональні зв’язки та провести обмін кращими практиками взаємодій.

У роботі форуму також взяв участь к.т.н., доцент, доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету Дурман Микола Олександрович. Йому було вручено спільну подяку від МОН України, НАН України та Національного центру «Мала академія наук» за формування, підтримку і виховання талановитої учнівської молоді.

На пленарному засіданні професор Лопушинський І.П. виступив із доповіддю «Сучасні моделі управління освітою в умовах децентралізації влади в Україні», а доцент Дурман М.О. – із доповіддю «Електронне урядування як технологія проривного формування нових взаємовідносин «держава-освіта-громадяни».