Головна

Структура / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура / НОВИНИ КАФЕДРИ / ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ДЕРЖАВНОЇ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ ПРИ ГОЛОВНОМУ УПРАВЛІННІ ДЕРЖАВНОЇ ФІСКАЛЬНОЇ СЛУЖБИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

24 березня 2017 року в Головному управлінні Державної фіскальної служби в Херсонській області відбулося чергове засідання Громадської ради при ГУ ДФС.

У засіданні взяв участь доцент кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету, к.т.н, доцент Дурман Микола Олександрович.

Під час засідання члени Громадської ради розглянули кілька питань, що виносилися на порядок денний.

Жваву дискусію викликало питання щодо легалізації зайнятості та правильного оформлення найманої праці у сфері пасажирських перевезень на Херсонщині. М.О.Дурман порушив питання достовірності інформації, що надається перевізниками про кількість найнятих працівників. Виявляється, що більшість із найманих працівників на фірмах-перевізниках – це обслуговуючий персонал, а більшість водіїв працюють за цивільно-правовими договорами або договорами про спільну діяльність, що не можуть використовуватися в таких видах діяльності. Крім того, у маршрутних таксі не ведеться облік пасажирів, у тому числі й пільгових категорій. М.О.Дурман зазначив, що, ураховуючи названі моменти, практично неможливо скласти калькуляцію транспортних витрат і визначити її вплив на формування собівартості проїзду в маршрутних таксі Херсона. Л.С. Гельфандбейн зазначив, що більшість перевізників надали розрахунки, що перевищують ціну в 5 грн (5.04 грн, 8.17 грн, 11.08 грн), проте погоджуються на такий тариф, хоча робота в таких умовах призводить до збитків, наслідком яких мало б стати банкрутство підприємств-перевізників. У той же час на ринку м. Херсона вже понад 10 років постійно працюють одні й ті ж підприємства. Тобто, як видно, вони отримують певний прибуток і, мабуть, немалий.

Іншим питанням стало обговорення інноваційний підходів до роботи митних підрозділів. М. В. Закалінський, в.о. начальника Херсонської митниці ГУ ДФС у Херсонській області ознайомив присутніх з новими методами роботи митних підрозділів, основним з яких є «Електронний кабінет клієнта», через який зараз проходить близько 90% митних імпортно-експортних операцій. Він також зазначив, що завдяки злагодженій роботі митниці зараз є можливість фінансувати відновлення і ремонт доріг у Херсонській області, адже на означені цілі перераховується 50% від перевиконання надходжень митних платежів від роботи Херсонської митниці.

В.І. Бєлобров запропонував провести опитування платників податків та жителів області з проблемних питань ведення підприємницької діяльності на Херсонщині. М.О. Дурман зазначив, що використання сучасних інформаційних технологій та мережі Інтернет дасть змогу провести таке он-лайн-опитування швидко і якісно. Було ухвалено рішення щодо формування робочої групи з цього питання у складі: О.П. Максименка, В.І. Бєлоброва, М.О. Дурмана та В.К. Коробова та створення відповідної он-лайн анкети й її розповсюдження серед платників податків та представників бізнес-середовища Херсонської області.

Наприкінці засідання начальник ГУ ДФС у Херсонській області І.В.Клим наголосив на потребі тісної співпраці органів державної влади та громадськості щодо перетворення Херсонської області на край, у якому буде комфортно працювати і насолоджуватися життям.

Члены общественного совета при облуправлении ГФС поговорили о легализации труда маршрутчиков в Херсоне