Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Стажування науково-педагогічних працівників кафедри ХТЕБХП у Держпродспоживслужбі в Херсонській області |
Стажування науково-педагогічних працівників кафедри ХТЕБХП у Держпродспоживслужбі в Херсонській області
Дата 10.03.2020 15:54
Викладачі кафедри Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доц. Салєба Л.В., к.т.н., доц. Куник О.М., к.х.н., доц. Повстяной В.М. та ст. викладач Юрова Т.А. з 03.02. по 03.03.2020 року пройшли стажування на базі Головного управління Держпродспоживслужби України в Херсонській області.
Метою підвищення кваліфікації було удосконалення професійної підготовки шляхом поглиблення і розширення професійних знань, набуття практичного досвіду з методів та інструментального супроводу лабораторних досліджень продуктів харчування.
Індивідуальним планом стажування передбачалося ознайомлення з роботою Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Керівником стажування було призначено в.о. директора лабораторії Віталія Володимировича Дериведмідя.
Під час стажування викладачі кафедри опанували сучасні методики проведення мікробіологічного, хіміко-токсикологічного, фізико-хімічного, радіологічного та паразитологічного випробування сировини рослинного та тваринного походження та продуктів харчування.
Результати стажування та набуті практичні навички в подальшому будуть використані в організації освітнього процесу, а саме під час проведення лабораторних занять з дисциплін: «Біохімія», «Технічна мікробіологія», «Методи контролю якості харчової продукції», «Ідентифікація і методи виявлення фальсифікації харчової продукції», «Технологічна експертиза виробництва харчової продукції», «НАССР і системи управління безпечністю харчової продукції», «Основи наукових досліджень».
Висловлюємо щиру подяку колективу Херсонської регіональної державної лабораторії ім. професора Л.С. Ценковського Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за професійне стажування і сподіваємося на подальшу плідну співпрацю.