Головна

Структура / Кафедри університету / Державного управління і місцевого самоврядування / Магістратура / НОВИНИ КАФЕДРИ / ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА І. П. ЛОПУШИНСЬКОГО В ЧОРНОМОРСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ

ПЕРЕБУВАННЯ ПРОФЕСОРА І. П. ЛОПУШИНСЬКОГО В ЧОРНОМОРСЬКОМУ НАЦІОНАЛЬНОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ІМЕНІ ПЕТРА МОГИЛИ

23 і 24 грудня 2021 року завідувач кафедри державного управління і місцевого самоврядування Херсонського національного технічного університету доктор наук з державного управління, професор, заслужений працівник освіти України І. П. Лопушинський перебував у відрядження в Чорноморському національному університеті імені Петра Могили (м. Миколаїв).

Як член спеціалізованої вченої ради Д 38.053.03 узяв участь у захисті двох дисертаційних досліджень на здобуття наукового ступеня доктора наук з державного управління за спеціальністю 25.00.02 – механізми державного управління Д. В. Бізоничем на тему: «Механізми державного управління розвитком житлово-комунального господарства в контексті децентралізації влади в Україні», та О. В. Мотайлом на тему: Трансформація державного управління системою охорони здоров’я як структурної складової державної безпеки», що були успішно захищені.

Крім того, професор І. П. Лопушинський як член разової спеціалізованої вченої ради ДФ 38.053.007 та офіційний опонент узяв участь у її роботі, під час якої було успішно захищено дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 28 Публічне управління та адміністрування» за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування» Н. О. Торховою на тему: «Удосконалення зв’язків з громадськістю в системі судової влади: державно-управлінський аспект».

По закінченні засідань проф. І. П. Лопушинський мав ділову зустріч з директором Інституту державного управління Чорноморського національного університету імені Петра Могили доктором наук з державного управління. професором, заслуженим діячем науки і техніки України В. М. Ємельяновим, у ході якої обговорювалися перспективи підготовки державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування за спеціальністю 281 «Публічне управління та адміністрування».

На згадку про перебування в ЧНУ імені Петра Могили проф. В. М. Ємельянов вручив І. П. Лопушинському для бібліотеки кафедри державного управління і місцевого самоврядування ХНТУ добірку наукової на навчально-методичної літератури, виданої в університеті останнім часом, у тому числі дві книжки, рецензовані проф. І. П. Лопушинським.