Головна

Структура / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / ВИРОБНИЧА (ПЕРЕДДИПЛОМНА) ПРАКТИКА ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

ВИРОБНИЧА (ПЕРЕДДИПЛОМНА) ПРАКТИКА ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ВИЩОЇ ОСВІТИ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ

Фахове навчання студентів спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» передбачає проходження виробничої (переддипломної) практики, яка є невід’ємною складовою процесу підготовки фахівців високого рівня в галузі фінансів, обліку та оподаткування.

Не дивлячись на складність організації практичної підготовки в умовах воєнного стану, студенти-магістри 2 курсу спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» успішно завершили проходження виробничої практики на підприємствах і у фінансових установах різних регіонів країни. Через військові дії на території держави, практична підготовка студентів здійснювалася як в очному, так і у дистанційному форматі.

Так, студенти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» вдосконалили свої практичні навички у Головному управлінні Державної податкової служби у Полтавській області. У процесі проходження практики вони більш детально ознайомилися з головними завданнями, функціями, правами і структурою органів Державної податкової служби України; опанували методики невиїзної контрольно-перевірочної роботи; дослідили алгоритми адміністрування податків і зборів; здійснили оціночну діяльність щодо забезпечення виконання державного та місцевих бюджетів України. При цьому студенти підтримували постійний зв’язок зі своїми керівниками як від кафедри, так і від органів ДПС.

Плідну співпрацю підсумувала зустріч, в якій взяли участь начальник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу ГУ ДПС у Полтавській області Володимир ЛИТВИНЕНКО, керівник практики від ГУ ДПС у Полтавській області Юлія СТАРЧЕНКО, начальник управління кадрового забезпечення та розвитку персоналу ГУ ДПС у Херсонській області Олеся КРИВЕНКО, а також студенти-практиканти і викладачі кафедри фінансів, обліку та оподаткування.

Володимир ЛИТВИНЕНКО наголосив на необхідності всебічної співпраці між органами Державної податкової служби України та закладами вищої освіти, оскільки студенти-випускники з високими фаховими компетентностями та з достатнім рівнем практичної підготовки є майбутнім кадровим потенціалом для податкових органів. Тому проходження виробничої (переддипломної) практики магістрами спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» Херсонського національного технічного університету у ГУ ДПС у Полтавській області є міцним підґрунтям для майбутньої професійної співпраці та відповідає основним засадам дуальної освіти.

Під час зустрічі були підведені підсумки практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» і надані рекомендації щодо складання звіту з практики та написання аналітичної частини кваліфікаційної роботи магістра.

Здобувачі магістерського ступеню спеціальності 071 «Облік і оподаткування» пройшли виробничу практику на підприємствах різних організаційних форм і вдосконалили свої фахові компетентності у сфері обліку та оподаткування різних видів економічної діяльності, а саме: будівництва, послуг бездротового зв’язку, оптової торгівлі, харчового виробництва тощо.

В процесі проходження виробничої (переддипломної) практики студенти спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування» ознайомилися з організацією діяльності підприємств та фінансових установ, структурою управління, основними функціями виробничих і управлінських підрозділів та здійснили оцінку їхньої діяльності; дослідили внутрішні нормативні документи, фінансову і облікову політику, а також виконали поточну фінансову та облікову роботу.

Така практична підготовка сприяє подальшому успішному працевлаштуванню здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти кафедри фінансів, обліку та оподаткування та є запорукою їх кар’єрного зростання!