Головна

Структура / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Новини кафедри / ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ «ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ УКРАЇНИ В УМОВАХ ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ»

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ФІНАНСІВ, ОБЛІКУ ТА ОПОДАТКУВАННЯ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У НАУКОВО-ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ «ФІНАНСОВА БЕЗПЕКА СУБ’ЄКТІВ ГОСПОДАРЮВАННЯ УКРАЇНИ В УМОВАХ ГІБРИДНОЇ ВІЙНИ»

22 листопада 2022 р. к.е.н., доцент, доцент кафедри фінансів, обліку та оподаткування ХНТУ Оксана ПОСАДНЄВА взяла участь у науково-практичному семінарі «Фінансова безпека суб’єктів господарювання України в умовах гібридної війни», який був організований кафедрою фінансів, грошового обігу і кредиту Львівського національного університету імені Івана Франка.

В умовах військової агресії російської федерації проти незалежної України питання фінансової безпеки виходять на перший план. Основна мета військових та гібридних зусиль кремля – не лише підкорити Україну військовими діями, а й зруйнувати нашу фінансово-економічну систему, застосовуючи для цього різноманітні економічні та інформаційні важелі. Тому дослідження таких ризиків та загроз набуває наразі особливої актуальності задля подальшого запобігання їх деструктивного впливу на вітчизняну фінансово-економічну сферу.

Науково-практичний семінар розпочався з виступу д.е.н., професора кафедри фінансів, грошового обігу і кредиту Львівського національного університету імені Івана Франка Олега ПІДХОМНОГО, в якому він окреслив основні гібридні виклики для нашої фінансової системи та коло дискусійних питань, які обговорюватимуться у процесі семінару.

Під час виступу доповідачка окреслила основні види колабораціонізму та загрози, які він несе для держави.

Також з доповідями виступили:

- Антон ГОНТАР - на тему «Основні методи ведення гібридної війни в сучасних умовах»;

- Анастасія ЛОЇК - на тему «Промислове шпигунство і його вплив на перебіг сучасної російсько-української гібридної війни»;

- Олеся МАЙДАНСЬКА - на тему «Соціальні мережі як інструмент ведення гібридних війн»;

- Анастасія ПЕТРЕНКО - на тему «Порівняння європейського та українського досвіду форензік-аудиту» та інші.

Доповіді учасників семінару викликали активне обговорення, оскільки питання колабораціонізму, гібридних загроз та фінансової безпеки наразі є особливо гострими для нашої держави.

Викладачі кафедри фінансів, обліку та оподаткування Херсонського національного технічного університету традиційно беруть активну участь у наукових заходах, пов’язаних з посиленням фінансової безпеки України в контексті забезпечення процвітаючого майбутнього для нашої молоді. Отримана інформація надалі використовується при викладанні фахових дисциплін для спеціальностей 071 «Облік і оподаткування» та 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».