Головна

Структура / Кафедри університету / Фінансів, обліку та оподаткування / Наукова робота студентів / - «Фінансовий простір» (спеціальність 072) / Засідання / ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА ТА СТРАХУВАННЯ»

ЗАСІДАННЯ СТУДЕНТСЬКОЇ НАУКОВОЇ ПРОБЛЕМНОЇ ГРУПИ «ФІНАНСОВИЙ ПРОСТІР» СПЕЦІАЛЬНОСТІ 072 «ФІНАНСИ, БАНКІВСЬКА СПРАВА ТА СТРАХУВАННЯ»

27 жовтня 2022 року відбулося чергове засідання студентської наукової проблемної групи «Фінансовий простір» спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування». Засідання було проведено під керівництвом д.е.н., професора, завідувача кафедри фінансів, обліку та оподаткування Лариси СІДЕЛЬНИКОВОЇ.

У ході засідання проблемної групи було обговорено тези доповіді студентки 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти Світлани ГУЗІК на тему: «Роль та значення інформаційних технологій у банківській справі».

В процесі доповіді Світлана зазначила, що для виживання та сталого розвитку в мінливих ринкових умовах банки використовують новітні технології, які сприймаються у якості «сприятливого ресурсу» для допомоги у формуванні більш гнучкої бізнес-структури для швидкого реагування на динаміку мінливих ринкових сценаріїв. Інформаційні технології у банківській справі також розглядаються як інструмент зниження витрат та ефективної комунікації з клієнтами і установами, пов’язаними з банківським бізнесом.

Також було представлено та обговорено тези доповіді студентки 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти Олесі ЛЕВЧЕНКО на тему: «Оцінка інвестиційної політики АТ «Райффайзен Банк Аваль»».

В ході виступу Олеся наголосила, що інвестиційна діяльність банків є сучасною альтернативою кредитуванню. Інвестиції створюють умови для розширеного відтворення, структурних перетворень в країні, підвищення конкурентоспроможності вітчизняної продукції, ефективного вирішення соціально-економічних проблем. Інвестиції впливають на найглибші основи економічної діяльності та визначають процес економічного зростання в цілому. Реалізація інвестиційної політики банку, в першу чергу, пов’язана з управлінням інвестиційним портфелем цінних паперів. Основною метою управління є підтримка максимального доходу на заданому рівні ризику або мінімальних ризиків на даному рівні доходу.

Після завершення виступів відбулася жвава дискусія, до якої долучилися усі учасники засідання.

Підсумовуючи результати засідання, керівник студентської наукової проблемної групи «Фінансовий простір» Лариса СІДЕЛЬНИКОВА відзначила високий рівень підготовки доповідей і висловила сподівання, що отриманий учасниками засідання досвід принесе їм відчутну користь у подальшому навчанні та практичній діяльності.