Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Участь кафедри ХТЕБХП в роботі Осінньої школи Жана Моне |
Участь кафедри ХТЕБХП в роботі Осінньої школи Жана Моне
Дата 09.11.2023 19:38
24 – 25 жовтня 2023 року викладачі (Салєба Л.В., Рацук М.Є, Юрова Т.А.) і студенти (групи 3Хк Яценко Даша, Конофольська Саша, Рубчинський Андрій; групи 5Хк Логвиненко Яна) кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції взяли участь у роботі ІІ Міжнародної осінньої школи Жана Моне «Регулювання використання харчових добавок: імплементація Європейських підходів» та у Міжнародній науково-практичній конференції «Проблеми і практичні підходи виробництва та регулювання використання харчових добавок в країнах Європейського Союзу та в Україні», які були проведені в рамках проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне Модуль (#620521-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE) в Національному університеті харчових технологій, м. Київ.
Учасниками заходів стали науковці, здобувачі освіти та фахівці з багатьох провідних компаній харчової промисловості та закладів вищої освіти України, а також Бельгії, Румунії, Аргентини тощо.
Під час роботи школи були представлені доповіді фахівців та учених з країн Європейського Союзу, провідних закладів вищої освіти України, представників компаній харчової промисловості, Департаменту громадського здоров’я МОЗ України, НДІ стандартизації.
Під час роботи школи і конференції представлені доповіді фахівців та учених з країн Європейського Союзу, провідних закладів вищої освіти України, представників компаній харчової промисловості.
В роботі школи було представлено важливі доповіді, що стосуються імплементації законодавства про виробництво харчових добавок і їх використання у відповідності до вимог ЄС:
– Анна Грищенко, членкиня команди проєкту програми ЄС ЕРАЗМУС+ Жан Моне з доповіддю «Світові та Українські виробники харчових добавок, основні напрями виробництва»;
– Тетяна Скапа, начальник відділу з питань профілактики неінфекційних захворювань та обігу наркотичних засобів Департаменту громадського здоров’я МОЗ України представила «Наказ МОЗ України "Про затвердження показників безпечності (вимог) до харчових ароматизаторів, показників безпечності (вимог) харчових добавок та показників безпечності (вимог) харчових ензимів)» №3221-ІХ 26.10.2023;
– Світлана Кохан, начальник сектору науково-дослідного відділу стандартизації харчових продуктів НДІ стандартизації ДП «УкрНДНЦ», Україна з виступом «Національні стандарти щодо харчових добавок з урахуванням європейських вимог».
На конференції було розглянуто широке коло питань стосовно виробництва, використання та регулювання харчових добавок, таких як: харчові барвники, ензими, коагулянти, поліпшувачі борошна та подовжувачі свіжості хлібобулочних виробів, харчові добавки для підприємств HoReCa та різних галузей харчової промисловості в країнах Європейського Союзу та в Україні.
Учасникам, які взяли участь під час роботи Школи, видано сертифікати слухачів Міжнародної Школи Жана Моне програми ЄС Еразмус+ про проходження тренінгу в обсязі 30 академічних годин.
Сучасний досвід у виробництві, використанні та регулюванні харчових добавок буде використано викладачами кафедри для удосконалення курсів дисциплін, що викладаються для студентів спеціальностей 181 Харчові технології та 161 Хімічні технології та інженерія.