Від наукової роботи до відкриття власної справи один крок

Наукова робота студентів є невід’ємною частиною їх становлення як фахівців. Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції з самого початку навчання орієнтують студентів на важливість підкріплення теоретичних знань практичними навичками. На кафедрі діє студентська наукова проблемна група «Хімія їжі і косметики» під керівництвом Юрової Тетяни Анатоліївни, де студенти отримають знання щодо сучасних інгредієнтів та технологій в галузі косметичного та харчового виробництва, визначаються з темами власних досліджень, результати яких представляють на наукових конференціях рідного університету та провідних навчальних закладів.

Незважаючи на труднощі пов’язані з дистанційною освітою, студенти кафедри намагаються здобувати практичний досвід. Так, Моргун Віолетта випускниця бакалаврського рівня за спеціальністю 161 Хімічні технології та інженерія ОПП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» активно займається науковою роботою в напрямку створення інноваційних косметичних засобів з використанням натуральної сировини. Віолетта, обладнавши міні лабораторію у себе вдома, займається дослідженням процесів мацерації, працює над розробкою рецептури твердого шампуню, мила, косметичного крему по догляду за шкірою з використанням екстрактів біологічно активних інгредієнтів рослин Миколаївщини. Розроблені нею косметичні продукти, такі як твердий шампунь та мило, можуть користуватися широким попитом оскільки є більш економними, екологічно чистими та ефективними, завдяки наявності натуральних інгредієнтів, мають довший термін придатності, зручні у перевезеннях та подорожах.

Викладачі кафедри ХТЕБХП підтримують прагнення Віолетти Моргун до втілення отриманих під час навчання знань у практичні проєкти. У квітні 2024 року студентка приймала участь у навчанні в «Академії Політичного Лідерства» від Міжнародного республіканського інституту IRI, де ознайомилась із етапами формування і стратегією просування проєктів. В подальшому все це може стати підґрунтям до здійснення мрії про відкриття власної справи. Власний бізнес може стати чудовою можливістю для реалізації амбіцій, досягнення фінансової незалежності та стабільності.

Головне зберігати оптимізм і рухатися далі, незважаючи на перешкоди.