Новини

Увага! Відбудеться відкрита зустріч!

Увага! Відбудеться відкрита зустріч!

Акредитаційна експертиза

за спеціальністю 126 «Інформаційні системи та технології»

освітньої програми «Інформаційні системи та технології в економіці, менеджменті та управлінні проєктами»

Акредитаційна експертиза у віддаленому (дистанційному) режимі за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти в Херсонському національному технічному університеті.

Відкрита зустріч з експертами: ID 21190 Херсонський національний технічний університет

ОП «Інформаційні системи та технології в економіці, менеджменті та управлінні проєктами»

Time: Oct 27, 2021 05:40 PM Kiev

Join Zoom Meeting

https://us05web.zoom.us/j/81254302536...

Meeting ID: 812 5430 2536

Passcode: 20212021

Онлайн зустріч студентів і викладачів ХНТУ з представниками патрульної поліції м. Херсона

Проведено онлайн зустріч студентів і викладачів ХНТУ з представниками патрульної поліції м. Херсона.

20 жовтня у форматі дистанційного спілкування проведено онлайн зустріч студентів і викладачів ХНТУ з представниками патрульної поліції м. Херсона.

Квест для першокурсників

12 жовтня 2021 року проведено загальноуніверситетський захід «Квест для першокурсників», метою якого було ознайомлення із територією ХНТУ . Команди 4 факультетів отримали завдання і в за складеним маршрутом виконували завдання в ігровій формі. Допомагали першокурсникам представники студентського парламенту. Із перемогою привітали факультет міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу.

Екскурсія першокурсників до музею історії ХНТУ

8 жовтня 2021 року відбулась екскурсія студентів першого курсу спеціальності 126 "Інформаційні системи та технології" та 123 "Комп’ютерна інженерія" до музею історії ХНТУ.

Директор музею ХНТУ Павловська В.В. ознайомила студентів гр. 1ІСТ та 1КСМ з історією нашого закладу освіти, згадала основні етапи становлення університету, відомих випускників.

Запрошуємо взяти участь у ІV Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції молодих вчених та студентів

Шановні колеги!
Запрошуємо Вас взяти участь у ІV Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції
молодих вчених та студентів «Сучасні інформаційні системи та технології»,
що відбудеться 30 листопада 2021 р. у Херсонському національному технічному університеті
на базі кафедри інформаційних технологій
за тематикою: «Сучасні комп’ютерні системи та мережі в управлінні»

УЧАСТЬ У КОНФЕРЕНЦІЇ – БЕЗКОШТОВНА!

Відкрита гостьова лекція фахівця-практика Трошиної Т.І.

5 жовтня 2021 р. на кафедрі інформаційних технологій (ауд.407) в рамках дисципліни «Теорія алгоритмів та програмування» відбулася відкрита гостьова лекція фахівця-практика Трошиної Тетяни Ігорівни. Трошина Т.І. - начальник відділу інформаційних технологій Управління виконавчої Дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області та має 30-річний досвід роботи в IT - сфері.

Традиційна зустріч з работодавцями

24 вересня на кафедрі інформаційних технологій відбулась традиціна зустріч з представником підприємства, цього разу онлайн, із Іваном Кузнєцовим – начальником відділу логістики ПрАТ «Херсонський хлібокомбінат», що являється зовнішнім стейкголдером освітньо-професійної програми «інформаційні системи та технології в економіці, менеджменті та управлінні проектами» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти галузі знань 12 «Інформаційні технології» спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології».

Онлайн зустріч із Андрієм Костромицьким, Senior Resource Development Lab Head компанії EPAM

22 вересня на кафедрі інформаційних технологій відбулась онлайн зустріч із Андрієм Костромицьким, Senior Resource Development Lab Head компанії EPAM, що з 1993 року допомагає світовим лідерам проєктувати, розробляти і впроваджувати програмне забезпечення, яке змінює світ. Починаючи з 2005 року, компанія EPAM Україна пропонує свою експертизу в області інжинірингу та розробки продуктів, допомагаючи своїм клієнтам успішно вирішувати найскладніші бізнес-задачі й ефективно керувати процесом цифрової трансформації від початку до кінця.

Співпраця з ІТ-компанією «Везом»

Кафедра інформаційних технологій продовжує плідну співпрацю з ІТ-компанією «Везом». Зокрема в минулому навчальному році були проведені: 23 квітня 2021 року відбулася зустріч із представниками підприємства «ТОВ «Везом», 8 червня 2021 року студенти кафедри інформаційних технологій прийняли участь у Дні відкритих дверей ІТ-компанії «Везом», 22 червня 2021 року студенти кафедри інформаційних технологій взяли активну участь у конкурсі студентських проектів, оголошеному ІТ-компанією «Везом».

Цього року Wezom та кафедра інформаційних технологій також запрошує студентів до участі у конкурсі стартап-проектів в рамках Пакетної програми №3 "Створення та функціонування бізнесу за допомогою Internet-технологій".

Зустріч з представниками Проекту USAID Демократичне врядування у Східній Україні

22 червня представники Проекту USAID Демократичне врядування у Східній Україні завітали до міської ради. Їх зустрічали Роман Головня, в. о. заступника міського голови, та Ірина Ніколаєва, директорка Департаменту економіки та інвестицій. Участь в заході взяли 28 членів робочої групи. Протягом дня сторони провели ряд зустрічей, презентації та намітили подальші кроки для реалізації спільних проєктів в місті.

Зустріч з очільником департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради

09 червня відбулася зустріч Ірини Ніколаєвої - новопризначеної Очільниці департаменту економіки та інвестицій Херсонської міської ради з доцентами кафедри ІТ Галиною Райко та Мариною Карамушкою. Обговорили перспективи співпраці підрозділу міської ради з кафедрою інформаційних технологій ХНТУ в багатьох напрямках: стажування активної та креативної студентської молоді, залучення студентів ІТ-галузі до процесів диджиталізації відомства, колаборація в напрямку проєктної та наукової діяльності, перспективи розвитку спеціальності 126 "Інформаційні системи та технології в економіці, менеджменті та управлінні проєктами" та інші. Отже, вектор розвитку та співпраці заданий, втілюємо плани в реальність!

Хочемо побажати всім фахівцям Департаменту витримки та наснаги в процесі розбудови Рідного Херсону!

Нагородження викладачів кафедри

З нагоди Дня науки в ХНТУ 13 травня 2021 року відбулося урочисте засідання науково-технічної ради. За багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у розвиток науки, підготовку висококваліфікованих фахівців були нагороджені викладачі нашої кафедри доценти Є.В. Лєпа, А.Є. Соколов, О.В. Соколова.

Щиро вітаємо наших викладачів і студентів з Днем науки та бажаємо великих успіхів, творчого натхнення і жаги до знань на шляху нових відкриттів!

Лекція на тему "Секрети успішного фрілансу"

26 квітня 2021 року в Херсонському національному технічному університеті відбулась зустріч студентів спеціальностей 123 - "Комп'ютерна інженерія" та 126 - "Інформаційні системи та технології" з випускниками кафедри Інформаційних технологій Олександром Слюсарчуком, Олексієм Іванчуком та Таїсією Андрушко, які після закінчення навчання плідно працюють в сфері фрілансу.

Гостьова лекція на тему: «Інформаційні технології в органах місцевого самоврядування та перспективи створення проєктного офісу»

15.04.2021 р. відбулася гостьова лекція на тему: «Інформаційні технології в органах місцевого самоврядування та перспективи створення проєктного офісу». Лекцію для здобувачів освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Інформаційні системи та технології в економіці, менеджменті та управлінні проектами» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти проводила запрошений фахівець Шаповал Тетяна – головний спеціаліст відділу туризму управління економіки виконавчого комітету Олешківської міської ради, напрям діяльності якої написання проектів, підготовка ідей, аналітика.

Після лекції відбулося обговорення освітніх програм спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 126 «Інформаційні системи та технології» з провідними викладачами кафедри.