Про університет / Новини університету / ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДВИЩУВАТИ СВІЙ НАУКОВИЙ РІВЕНЬ |
ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРИ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДВИЩУВАТИ СВІЙ НАУКОВИЙ РІВЕНЬ
Дата 14.09.2023 14:38
Зокрема, доценти кафедри харчових технологій Стоянова Ольга Вікторівна та Зубкова Катерина Віталіївна взяли участь у низці онлайн-курсів на платформі «Prometheus». Оскільки 23 червня 2022 року Україна набула офіційного статусу кандидата на вступ до ЄС, відтак наша держава має конкретні зобов’язання з підготовки до вступу до ЄС.
Онлайн-курс «Україна на шляху до ЄС» допоміг побачити якою Україну бачать європейські політики, яка роль України на аграрних та інших ринках, в європейських інноваціях, в екологічній сфері та в соціальній політиці. Викладачі кафедри харчових технологій дізнались не лише про те, що Європейський Союз може дати Україні, але і які переваги привнесе Україна до Європейського Союзу та краще розуміти Україну в європейському та світовому контексті.
Сьогодні законодавство України вже гармонізоване з законодавством Європейського Союзу й передбачає запровадження процедур та заходів, спрямованих на виготовлення безпечних харчових продуктів. Основну відповідальність за безпеку несуть оператори ринку харчових продуктів. Щоб випускати безпечні харчові продукти, операторам ринку необхідно мати знання з харчового законодавства. Такі онлайн курси як: «Практичні аспекти виконання закладами освітивимог харчового законодавства» та «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР» дозволили підвищити рівень знань щодо вимог харчового законодавства і викладачам кафедри харчових технологій. Дані курси були створені за підтримки Європейського Союзу та Міністрерства аграрної політики та продовольства України.
|
|
|
|
|
|