Головна

Структура / Кафедри університету / Дизайну / НОВИНИ / ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 022 «ДИЗАЙН»

ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ КОНКУРС КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ ЗАКЛАДІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 022 «ДИЗАЙН»

Протягом листопада-грудня 2023 року на кафедрі дизайну на базі Херсонського національного технічного університету при підтримки Міністерства освіти та науки України (лист №12-01.01/224 від 11.09.2023р.) відповідно до листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти (№21/08-1488 від 07.09.2023 р.) проходив Всеукраїнський конкурс кваліфікаційних робіт студентів закладів вищої освіти зі спеціальності 022 «Дизайн» за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнем вищої освіти. Конкурс відбувався за спеціалізаціями «Графічний дизайн», «Дизайн одягу (взуття)», «Дизайн середовища».

Основним завданням конкурсу є виявлення та розвиток обдарованих студентів-випускників, сприяння реалізації їх професійних компетентностей, популяризація досягнень у сфері дизайну, підвищення якості освіти, обмін думками щодо удосконалення рівня підготовки і розширення тематики кваліфікаційних робіт.

На конкурс було подано загалом більше 200 робіт з ВНЗ України. Конкурс проходив у два етапи: рецензування кваліфікаційних робіт та обговорення та підведення підсумків, визначення переможців. До рецензування робіт було залучено фахівців професорсько-викладацького складу та професіоналів-практиків. Конкурс проходив у дистанційному форматі. В грудні у форматі Zoom-конференції проходила фінальна зустріч та обговорення результатів та побажань від поважних колег та за підтримки ректора Херсонського національного технічного університету д.т.н., професора Олени Чепелюк.

Основна інформація за конкурсом викладено на сторінці кафедри дизайну офіційного сайту ХНТУ http://surl.li/mzcyo, де також можна ознайомитися з переможцями конкурсу. Сертифікати переможців та учасників буде викладено також на сторінці та розіслано конкурсантам. Наприкінці січня планується створити каталог робіт, який також можна буде завантажити зі сторінки кафедри дизайну ХНТУ.