Головна

Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / IV Міжнародна науково-практична конференція «ЯКІСТЬ І БЕЗПЕКА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. FOOD QUALITY AND SAFETY»

IV Міжнародна науково-практична конференція «ЯКІСТЬ І БЕЗПЕКА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. FOOD QUALITY AND SAFETY»

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчових продуктів ХНТУ д.т.н., проф. Сарібєкова Д.Г., к.т.н., доцент Салєба Л.В., к.т.н., доцент Куник О.М. прийняли активну участь у IV Міжнародній науково-практичній конференції «ЯКІСТЬ І БЕЗПЕКА ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ. FOOD QUALITY AND SAFETY», яка відбулася 20 – 21 листопада 2019 року у Національному університеті харчових технологій м. Київ.

Метою конференції є розширення наукового інформаційного обміну, презентація новаторських ідей в галузі підвищення якості та безпечності харчових продуктів, які можуть привернути увагу широкого кола фахівців та стати предметом дискусії.З вітальним словом виступили проректор НУХТ д.т.н., проф. Шевченко О.Ю., завідувач кафедри експертизи харчових продуктів к.т.н., доцент Усатюк С.І.Для доповідей були запрошені начальник управління державного контролю Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарії Басюк І.П., директор центральної випробувальної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів в Київській області Курята Н.В., начальник Науково-технічного центру оцінки виробництв і підтвердження відповідності систем управління ДП «Укрметртестстандарт» Бірюкова Г.А.; експерт з Центру сертифікації товарів і систем ISO ТОВ «Сертифікант» Крутінь М.О.; викладачі закладів вищої освіти України, Казахстану, Молдови; представники підприємств і студенти.

У рамках конференції були розглянуті: сучасні підходи до безпечності харчових продуктів; законодавство у сфері безпечності харчових продуктів; сучасний стан системи технічного регулювання України; новітні методи ідентифікації та виявлення фальсифікації харчових продуктів; сучасні вимоги до актуалізації технічних умов України на харчову продукцію; особливості сертифікації систем безпечності харчових продуктів, вихід вітчизняних виробників на європейський ринок; актуальні питання у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності.

У другій частині пленарного засідання свою доповідь «Аналіз альтернативних методів визначення йодного числа нерафінованих рослинних олій» представила доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчових продуктів ХНТУ к.т.н. Куник Олександра Миколаївна.

Херсонський національний технічний університет висловлює свою щиру подяку Організаційному комітету IV Міжнародної науково-практичної конференції «Якість і безпека харчових продуктів. FOOD quality and safety» за теплий прийом і можливість обмінятись своїми науковими досягненнями в галузі харчових технологій та практикою впровадження інноваційних розробок, які сприяють подальшому розвитку галузі.

Дякуємо за гостинність та сподіваємось на подальшу плідну співпрацю з викладачами кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій!

Більш детальна інформація за посиланням: https://nuft.edu.ua/news/podiyi/yakist-i-bezpeka-xarchovix-produktiv-%E2%80%93-u-poli-zoru-nashix