Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Лекція від стейкхолдерів: Ласкава Н.В. знайомить з основами системи НАССР |
Лекція від стейкхолдерів: Ласкава Н.В. знайомить з основами системи НАССР
Дата 15.04.2021 14:39
19 березня 2021 року відбулася зустріч здобувачів вищої освіти – бакалаврів спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та бакалаврів спеціальності 181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції з керівником відділу якості ПП «Наш продукт» Ласкавою Наталією Вікторівною.
ПП «Наш продукт» розпочало свою роботу 27 грудня 2003 року, основним видом діяльності є виробництво томатної пасти. Підприємство випускає продукцію під торговими марками «Наш продукт», «Меркурій», «Свояк». За роки успішної праці компанія набула великого досвіду в виробництві консервованих овочів та входить до числа провідних підприємств південного регіону у даній галузі.
Продукція ПП «Наш продукт» виробляється на сучасному обладнанні і упаковується у різноманітну тару: склобанку з металевою кришкою, жерстяну банку, упаковку типу «саше», пластикове відро, та має можливий об’єм від 70 г до 5 кг. Асортимент продукції, що виробляється ПП «Наш продукт», ділиться на такі групи товарів, а саме:
– томатна паста;
– томатні соуси;
– овочеві соки;
– овочева група, яка включає в себе кабачкову ікру, мариновані гриби, консервовані огірки і квасолю.
Продукція, що випускається на ПП «Наш продукт», відповідає стандартам якості ISO 22000, також для контролю якості на підприємстві впроваджена система НАССР.
Наталія Вікторівна представила здобувачам вищої освіти презентацію на тему «Принципи системи НАССР», розповіла про особливості функціонування систем забезпечення якості і безпечності харчової продукції на прикладі ПП «Наш продукт», поділилась власним досвідом роботи керівника відділу якості на харчовому підприємстві. По завершенню лекції Наталія Вікторівна відповіла на всі запитання, які виникли у здобувачів вищої освіти, та підтримала їх правильний вибір технічної спеціальності у якості затребуваної майбутньої професії.
Після лекції відбувся вже традиційний круглий стіл за участю здобувачів вищої освіти, викладачів кафедри та завідувача кафедри ХТЕБХП д.т.н., проф. Сарібєкової Д.Г. На зустрічі були розглянуті питання, що стосуються еволюціонування змісту освітніх програм бакалаврів спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія ОП «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та спеціальності 181 Харчові технології ОП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», перспектив проходження практики та працевлаштування випускників. Керівник відділу якості Ласкава Н.В. зробила акцент на результати навчання, яких роботодавці потребують від випускників за даними освітніми програмами. Відбувся обмін думками щодо змісту освітніх програм, переліку програмних компетентностей та результатів навчання, змісту конкретних навчальних дисциплін, переліку загальних і фахових компетентностей, важливих на ринку праці.
Кафедра хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції вдячна Ласкавій Наталії Вікторівні за проведену лекцію, надану можливість ознайомитись з принципами системи НАССР на підприємстві «Наш продукт» та сподівається на подальшу плідну співпрацю.
До нових зустрічей!