Головна

Структура / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

У фаховій підготовці студентів спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 126 «Інформаційні системи та технології» напряму підготовки 12 «Інформаційні технології» значно посилено організаційну та навчально-методичну підтримку проходження студентами виробничої практики.

Під час практики, студенти опановують, згідно з індивідуалізованими траєкторіями навчання, засоби та методи дослідження, розробки та використання комп’ютерних систем і мереж, інформаційних систем і технологій у різних сферах діяльності, навчаються здійснювати моніторинг показників працездатності та безпечності функціонування зазначених систем, набувають умінь і навичок їхнього налагодження й усунення неполадок.
Розвиток науково-технічного прогресу та сучасні реалії життя обумовлюють постійне зростання вимог до методології й інструментарію практичної роботи в галузі інформаційних систем і відповідне підвищення їхньої складності.
Виходячи з вищезазначеного, на виробничій практиці перед студентами ставлять такі індивідуальні завдання, що спонукають їх до активізації самостійної, творчої, креативної діяльності з дослідження існуючих і створення нових комп’ютерних систем і мереж, інформаційних систем і технологій.

Студенти кафедри інформаційних технологій проходять виробничу практику на підприємствах і в організаціях із сучасним рівнем розвитку інформаційних технологій, мають можливість узгодити місце проходження практики з тематикою курсових і випускних кваліфікаційних робіт.

Основним спрямуванням завдань на виробничу практику є формування у студентів кафедри інформаційних технологій високопрофесійних фахових компетенцій, набуття ними досвіду активної діяльності в реальних виробничих середовищах, створення передумов до подальшого успішного працевлаштування студентів.