Головна

Структура / Кафедри університету / Комп'ютерних систем та мереж / Новини / Зустріч з представниками Проекту USAID Демократичне врядування у Східній Україні

Зустріч з представниками Проекту USAID Демократичне врядування у Східній Україні

22 червня представники Проекту USAID Демократичне врядування у Східній Україні завітали до міської ради. Їх зустрічали Роман Головня, в. о. заступника міського голови, та Ірина Ніколаєва, директорка Департаменту економіки та інвестицій. Участь в заході взяли 28 членів робочої групи. Протягом дня сторони провели ряд зустрічей, презентації та намітили подальші кроки для реалізації спільних проєктів в місті.

Роман Головня відзначив, що в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» в Херсоні триває робота за напрямками: розробка Стратегії розвитку Херсонської міської територіальної громади до 2030 року; розвиток Херсонського ЦНАПу та іншими. Одними з головних питань, що обговорили фахівці Проекту USAID Демократичне врядування у Східній Україні з представниками місцевого самоврядування, стало оновлення складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку Херсонської міської територіальної громади до 2030 року та затвердження Методики її розробки.Виокремлено 6 підгруп за ключовими напрямами:

  • Трансформація економіки
  • Розвиток ІТ-технологій, діджиталізація громади, смарт-спеціалізація
  • Житлово-комунальне господарство, екологія, інженерна інфраструктура, енергоефективність та транспорт
  • Містобудування, архітектура
  • Міська громада – територія щасливих людей
  • Молодіжна і гендерна політика, фізична культура та спорт, розвиток туризму і культури.

Робоча група працювала по кожному напрямку, на нинішньому етапі аналізу виокремлено проблеми й перспективи. Всі дані передані нашим партнерам USAID. Також нас підтримують науковці: додатково опрацьовується інформація Харківським національним університетом міського господарства імені О.М. Бекетова. Міська рада й надалі інформуватиме херсонців щодо руху проєктів, виноситиме на громадські обговорення кожен з планів. Тому що Стратегія пишеться на 10 років, і ми повинні зробити все максимально якісним, зрозумілим і життєздатним!Це була неймовірно насичена зустріч, і роботи ще дуже багато! Зараз доповнюються робочі групи, тому запрошуємо до співпраці охочих професіоналів за виокремленими напрямками!