Головна

Структура / Відділи / Бібліотека ХНТУ / Новини / Хто є хто у м. Херсоні та нашому університеті (до 35-річчя кафедри інформаційних технологій ХНТУ)

Хто є хто у м. Херсоні та нашому університеті (до 35-річчя кафедри інформаційних технологій ХНТУ)

26 листопада 2013 року для студентів 1 курсу в ауд. 320 (3 корпус) було проведено вечір-портрет під назвою «Хто є хто у м. Херсоні та нашому університеті» (до 35-річчя кафедри інформаційних технологій ХНТУ).

Вечір-портрет був організований і проведений бібліотекою університету та кафедрою інформаційних технологій для студентів факультету кібернетики (гр. 1ПР, куратор – Кірюшатова Т.Г.). Основна мета заходу – знайомство з історією кафедри, формування патріотичного світогляду та поваги до обраної професії, розвиток творчого потенціалу студентів.

У заході взяли участь: провідний методист бібліотеки ХНТУ Іванова С.В. (доповідь з історії кафедри інформаційних технологій); зав. кафедри інформаційних технологій Ходаков В.Є. (автобіографічні нариси та коментарі до фільму «До 75-річчя В.Є. Ходакова»); бібліограф інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки ХНТУ Кириця І.А. (бібліографічний огляд книжкової виставки «Наукові видання викладачів кафедри інформаційних технологій»).

У ході зустрічі відбувся цікавий діалог між студентами та д.т.н., професором, заслуженим діячем науки і техніки України, зав. кафедри ІТ Ходаковим В.Є. Зустріч пройшла у дружньому колі викладачів кафедри та студентів, які пригощались смачною випічкою та запашним чаєм.

З історії кафедри:

У 1977 р. в м. Херсон на базі Херсонського філіалу Одеського технологічного інституту було відкрито Херсонський індустріальний інститут. Кафедри обчислювальної техніки, як і самих обчислювальних машин, в інституті не було. Та вже у 1978 р. з ініціативи нового співробітника – доцента, к.т.н. Ходакова В.Є. на базі кафедри вищої математики та кафедри автоматизації виробничих процесів було організовано кафедру обчислювальної техніки і прикладної математики (сьогодні – кафедра інформаційних технологій), завданням якої стало проведення навчальних занять з інформатики, програмування та обчислювальної техніки для студентів всіх спеціальностей ВНЗ. Завідуючим кафедрою був призначений доцент, к.т.н. Ходаков В.Є. А всього через рік, у 1979 р., у складі кафедри було створено загальноінститутський обчислювальний центр.

35 років потому кафедра «Інформаційних технологій» плідно працює під керівництвом вже д.т.н., професора, заслуженого діяча науки і техніки України, голови спеціалізованої вченої ради по захисту кандидатських та докторських дисертацій Ходакова В.Є.