Головна

Структура / Відділи / Бібліотека ХНТУ / Новини / Остап Вишня : до 125-річчя з дня народження видатного українського письменника-гумориста.

Остап Вишня : до 125-річчя з дня народження видатного українського письменника-гумориста.

«Який би я був щасливий, якби своїми творами зміг викликати усмішку, хорошу, теплу усмішку у народу! Ви уявляєте собі : народ радісно усміхнувся! Але як це трудно!» Ці слова Остап Вишня писав про свою літературну творчість. Але як цікаво читати його сатиричні оповідання, його іронічні усмішки, десь сміючись, а десь і впізнаючи себе, або своїх родичів чи знайомих.

З нагоди 125-річчя з дня народження видатного українського письменника-гумориста Остапа Вишні (Павла Губенка) бібліотека спільно з музеєм ХНТУ підготувала книжкову виставку і доповіді до цієї події.

Про життєвий і літературний шлях Остапа Вишні розповіла бібліотекар Мусіхіна Л. А. З бібліографічним оглядом літератури виступила зав. інформаційно-бібліографічним відділом бібліотеки Рибалка Л. П.

Справжньою родзинкою цього заходу був виступ студента 5 курсу Олександра Мєшкова, який інсценував оповідання О. Вишні «Мисливство». Провели ювілейний захід директор бібліотеки Іванова С. В. і директор музею Чиркова Л. М.