РОЗВИТОК ТВОРЧОГО ПОТЕНЦІАЛУ: ЗИМОВІ КАНІКУЛИ ЕКОНОМІСТІВ

У зимовий канікулярний період здобувачі вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» ХНТУ мали безліч можливостей щоб реалізувати індивідуальні творчі здібності та підвищити рівень підготовки, виконуючи індивідуальні завдання. Адже саме виконання індивідуальних завдань сприяє поглибленню і закріпленню теоретичних знань, отриманих здобувачами при прослуховуванні лекцій та самостійному вивченню дисциплін, виробленню навичок аналізу економічних явищ та процесів. Керівники індивідуальних завдань, Наталія Олійник та Алла Тарасюк заздалегідь ознайомили студентів з порядком вибору та виконання індивідуального завдання, проінформували про строки проведення індивідуальних занять та консультацій.

Під керівництвом досвідчених викладачів кафедри «Економіки, підприємництва та економічної безпеки» усі здобувачі вищої освіти мали нагоду зібрати матеріали для формування інформаційної бази для виконання завдання за темою курсової роботи або кваліфікаційної роботи магістра, взяти участь у роботі постійно діючого студентського наукового гуртка «Економіст».

Майбутні економісти також виконали наступні види індивідуальних завдань:

  • Участь у вебінарі серії Research Smarter «Світ журналів: хороші, погані та хижацькі» на освітній платформі Clarivate. Сертифікат від 08.02.2024 р. (Аджаров Р.М., Верін О.Є. , Войцещук В.С., Король А.В., Лень С.С., Шумлянський В.К., Ворошило В.М., Єфанова В.Ю., Лелека Д.М., Татусь Д.С.)
  • Участь у вебінарі серії Research Smarter «Базові можливості Web of Science для наукової діяльності» на освітній платформі Clarivate. Сертифікат від 01.02.2024 р. (Верін О.Є., Войцещук В.С., Король А.В., Лень С.С., Шевченко С.В., Шумлянський В.К., Єфанова В.Ю.)
  • Навчання за курсом «Успішний стартап: від ідеї до масштабування» на освітній платформі Prometheus. Сертифікат від 10.02.2024 р. (Верін О.Є. , Войцещук В.С.)
  • Проходження програми в Зимовій економічній школі «Україна-ЄС, кроки до вступу: регіональний вимір» від ВГО «Українська Асоціація Економістів-міжнародників» та Хмельницького національного університету. Сертифікат від 25-31 січня 2024 р. 1 кредит ЄКТС/ 30 годин. (Верін О.Є., Войцещук В.С., Король А.В., Шумлянський В.К., Ворошило В.М.).

Отож для наших студентів період зимових канікул став часом не лише для активного навчання, але й для формування та розширення професійних мереж та контактів. А Звіт про виконання індивідуальних завдань у зимовий канікулярний період 2023-2024 здобувачів вищої освіти на спеціальності 051 "Економіка" ХНТУ свідчить про високий рівень самостійності та ініціативи студентів. Їхні індивідуальні досягнення у різних напрямках, таких як участь у вебінарах, отримання сертифікатів та участь у програмах, вказують на глибоке зацікавлення майбутніх економістів у вивченні сучасних тенденцій та розвитку своєї професійної кар'єри.