Новини

Участь кафедри інформаційних технологій у конференції «СИНЕРГІЯ НАУКИ І БІЗНЕСУ У ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ ХЕРСОНЩИНИ»

Протягом 26-27 квітня викладачі, аспіранти та студенти кафедри інформаційних технологій провели участь у конференції «СИНЕРГІЯ НАУКИ І БІЗНЕСУ У ПОВОЄННОМУ ВІДНОВЛЕННІ ХЕРСОНЩИНИ». Основна діяльність кафедри була направлена на роботу у секції «Роль інформаційних систем і технологій у повоєнному відновленні регіональної економіки». Також наші аспіранти та викладачі прийняли участь з тезами на секції «Відновлення, відбудова і модернізація промислово-комунальних об’єктів, виробничих підприємств енергетичної галузі та інфраструктури».

Вітаємо з перемогою наших студентів з перемогою І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт!

Студенти кафедри Інформаційних технологій 12 травня 2023 р. прийняли участь у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт.

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА СТУДЕНТІВ БАКАЛАВРАТУ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Серед визначальних критеріїв перевірки якості та інструментів підвищення рівня підготовки фахівців-бакалаврів до виконання реальної практичної роботи за фахом, на чільному місці знаходиться проведення кафедрою виробничих практик.

ОСОБЛИВОСТІ ЗДІЙСНЕННЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ НА КАФЕДРІ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Викладачі кафедри впроваджують у навчальний процес розширений спектр технологій дистанційної освіти.

Вітаємо з успішним захистом дипломів!

16 грудня 2022 року на кафедрі інформаційних технологій Херсонського національного технічного університету відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 126 "Інформаційні системи та технології". Магістри незважаючи на складні умови, презентували та захистили роботи на відмінно. Вітаємо магістрів з з успішним захистом кваліфікаційних робіт та бажаємо успішного професійного шляху!!!

АКТИВІЗАЦІЯ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Основним наголосом у розвитку наукової діяльності кафедри стало суттєве посилення публікаційної активності студентів на міжнародному рівні.

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

У фаховій підготовці студентів спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 126 «Інформаційні системи та технології» напряму підготовки 12 «Інформаційні технології» значно посилено організаційну та навчально-методичну підтримку проходження студентами виробничої практики.

У новому, 2022-23 навчальному році, кафедра інформаційних технологій ХНТУ продовжує активно працювати

Підсумком невтомної роботи викладачів кафедри стало суттєве оновлення навчально-методичних комплексів і концепцій викладання навчальних дисциплін відповідно до останніх досягнень науково-технічного прогресу, актуальних міжнародних тенденцій удосконалення освітніх систем, сучасного вектору Європейського розвитку, сьогоденних реалій і потреб вітчизняного ринку праці.

ЗАПРОШУЄМО ВЗЯТИ УЧАСТЬ У V ВСЕУКРАЇНСЬКІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ ВЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ «СУЧАСНІ ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ».

Захід відбудеться 30 листопада 2022 року на базі кафедри інформаційних технологій ХНТУ в дистанційному форматі. Участь у конференції та публікація електронної збірки тез доповідей є безкоштовною. Тези доповідей потрібно надіслати на адресу електронної пошти оргкомітету конференції до 20 листопада 2022 року k.it.kntu@gmail.com.

Онлайн курс «Базові правила безпеки у цифровому середовищі»

Друзі, запрошуємо долучитися до цікавого онлайн курсу «Базові правила безпеки у цифровому середовищі» на навчальній платформі cybereducation.org.

Ви дізнаєтесь про поняття інформаційної безпеки, основні загрози в інформаційному просторі та базові методи протидії загрозам.

Три кроки успішного проходження курсу:

  • Ознайомся з теоретичним матеріалом
  • Виконай запропоновані вправи
  • Пройди тест і отримай сертифікат

Курс «Базові правила безпеки у цифровому середовищі» розроблено CRDF Global у 2019-2020, у співпраці з експертною групою з кібербезпеки компанії EY в Україні та технічними експертами компанії Technomatix, за сприяння Державного департаменту США (Офіс із координації допомоги в Європі та Євразії).

Бажаємо Вам успішного навчання!

Економіка в державі чи Держава в економіці?

12.02.2022 студенти спеціальності 126 ОПП "Інформаційні системи та технології в економіці, менеджменті та управлінні проєктами" разом із організацією "Українські студенти за свободу (УСС)" та парламентом ХНТУ прийняли участь у заході на тему: "Економіка в державі чи Держава в економіці?". Про те, як працюють грошові потоки у державі розповів доцент ХНТУ, кандидат економічних наук Юрій Бездітко. Депутат Євгеній Кравченко відповів на питання: «Чому ростуть ціни? Природа інфляції». Студенти прийняли участь у грі-імпровізації, де потрібно було підвищити економіку країни та розкрити плюси та мінуси політики, що запропонували. Зустріч була теплою та пізнавальною.

Вітаємо з успішним захистом дипломів!

22 грудня 2021 р. пройшов захист магістерських кваліфікаційних робіт студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 126 «Інформаційні системи та технології».

Відвідали з профорієнтаційним візитом Новокаховський приладобудівний фаховий коледж

26 листопада 2021 р. викладачі кафедри інформаційних технологій ХНТУ О.О. Дідик, Є.А. Дроздова та В.М. Козел відвідали з профорієнтаційним візитом Новокаховський приладобудівний фаховий коледж та зустрілись з майбутніми випускниками. Під час зустрічі викладачі ознайомили студентів з правилами вступу в ХНТУ для здобуття освітнього рівня "бакалавр" за скороченим терміном навчання, розказали про особливості спеціальностей 123 "Комп'ютерна інженерія" та 126 ""Інформаційні системи та технології" і запросили випускників до вступу на ці спеціальності.

Співробітництво з міжнародною IT-компанією EРAM Systems

За даними аналітиків, IT-індустрія щорічно зростає на 25-30%, при цьому нестача висококваліфікованих кадрів складає 50 - 100 тисяч осіб.

За даними Djinni, популярного сайту для анонімного пошуку роботи у ІТ в Україні, зараз кількість вакансій на 34% перевищує кількість шукачів. Сьогодні IT-індустрія є одним із найбільш динамічних секторів економіки. Пандемія прискорила діджиталізацію бізнесу та послуг у всьому світі, тож галузь зараз зростає вибуховими темпами, що потребує десятків тисяч фахівців. Колаборація академічного середовища з ІТ-компаніями дозволяє нівелювати дисбаланс на ринку праці України та заповнити цю нестачу.

Для кафедри інформаційних технологій #ХНТУ підписання меморандуму про співпрацю з міжнародною IT-компанією #EРAM_Systems – розширення горизонту практичної та інноваційної складової освітнього процесу. З нового навчального року до освітньої програми 123 «Комп’ютерна інженерія» магістерського рівня вже доданий модуль дисциплін в рамках Epam ABS Academy, направлений на підготовку DevOps-фахівців. І це тільки початок плідної співпраці.