Новини кафедри

<< Повернутися на головну сторінку кафедри

Актуальні новини кафедри Товарознавства, стандартизації та сертифікації :

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ – АКТИВНІ ВОЛОНТЕРИ

Волонтерська діяльність є одним із чинників, які впливають на розвиток професійно важливих та особистісних якостей підготовки майбутніх фахівців на принципах гуманізму, поваги до інших, доброзичливості та милосердя, толерантності та неупередженого ставлення до тих, хто потребує допомоги.

УГОДА ПРО ПАРТНЕРСТВО ТА СПІВПРАЦЮ З ХЕРСОНСЬКОЮ ТОРГОВО-ПРОМИСЛОВОЮ ПАЛАТОЮ

15 березня 2024р. кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації уклала угоду про партнерство та співпрацю з Херсонською торгово-промисловою палатою.

УГОДА ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ ХНТУ ТА ГОЛОВНИМ УПРАВЛІННЯМ ДЕРЖСПОЖИВСЛУЖБИ УКРАЇНИ В ХЕРСОНСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації уклала Угоду про партнерство та співпрацю із Головним управлінням Держспоживслужби України в Херсонській області.

З ДНЕМ НАРОДЖЕННЯ, КОЛЕГО!

30 січня 2024р. святкує свій ювілей к.т.н., доцент Калінський Євген Олександрович. Колектив кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації вітає колегу з Днем народження.

УСПІШНИЙ ЗАХИСТ ВИПУСКНИХ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ ЗІ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 076

18 січня 2024р. відбулось засідання екзаменаційної комісії із розгляду кваліфікаційних робіт магістра за спеціальністю 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність ОПП «Товарознавство та експертиза в митній справі та підприємницькій діяльності».

ОНЛАЙН ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ З ТЕХНОЛОГІЙ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ НА КАФЕДРІ ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ

На кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації 19-25 січня 2024 року відбувся он-лайн захист кваліфікаційних робіт магістра за спеціальністю 182 – Технології легкої промисловості ОПП «Товарознавство, стандартизація та сертифікація виробів».

ВИКЛАДАЧІ ХНТУ ЙДУТЬ В НОГУ З ЧАСОМ: ОПАНУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ У НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ

У Херсонському національному технічному університеті (ХНТУ) викладачі визнають важливість використання штучного інтелекту у навчальному процесі та активно оволодівають сучасними технологіями для підвищення якості освіти.

ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧІВ КАФЕДРИ ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ

В.о. завідувача кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації к.т.н., доцент Валентина ЄВТУШЕНКО пройшла підвищення кваліфікації (02.10. 2023р. – 12.11.2023р., навчальне навантаження 180 год., 6,0 кредитів ЄКТС) в рамках Всеукраїнського науково-педагогічного підвищення кваліфікації «Креативні підходи та методи активізації навчальної діяльності здобувачів вищої освіти», організаторами якого були Полтавський державний аграрний університет та Центр українсько-європейського наукового співробітництва. За результатами підвищення кваліфікації опубліковано збірник тез доповідей та отримано свідоцтво про підвищення кваліфікації.

УСПІШНА УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ХНТУ НА ФОРУМІ "IP&I MANAGEMENT"

13-14 жовтня 2023 року в режимі оффлайн із онлайн-трансляцією відбувся форум "IP&I Management: Як комерціалізувати свій інноваційний продукт та заробляти".

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ – ЕКСПЕРТИ З АКРЕДИТАЦІЇ ОСВІТНІХ ПРОГРАМ

Студенти 3 курсу кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації спеціальності 182 – Технології легкої промисловості, освітньої програми «Стандартизація та сертифікація виробів» Лужних Інесса та Михалик Анастасія успішно закінчили курси експертів з акредитації освітніх програм:

СПІВРОБІТНИКИ КАФЕДРИ ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ СТАЛИ ЧЛЕНАМИ ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ «УКРАЇНСЬКЕ ТОВАРИСТВО ТОВАРОЗНАВЦІВ І ТЕХНОЛОГІВ»

Співробітники кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації стали членами Громадської організації «Українське товариство товарознавців і технологів» та створили осередок цієї організації на базі Херсонського національного технічного університету (довідка №3 від 15.09.2023р.)

КРИВОРУЧКО МАРИНА - ВИПУСКНИЦЯ 2018 РОКУ, ОКР «МАГІСТР», КАФЕДРА ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ

Спеціальність: 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Під час навчання приймала активну участь в студентському житті кафедри та університету. Двічі займала призові місця на 1 етапі Всеукраїнської студентської олімпіад т, приймала участь у 2 етапі з «Стандартизації, сертифікації та метрології»

ВИКЛАДАЧІ КАФЕДРА ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ ХНТУ ПРОДОВЖУЮТЬ ПІДВИЩУВАТИ ВЛАСНУ КВАЛІФІКАЦІЮ.

В.о.завідувача кафедри, к.т.н Валентина Євтушенко, д.т.н. Юрій Березовський та к.т.н. Євген Калінський пройшли успішно пройшли онлайн-стажування за курсом “Бізнес-моделі для сталого розвитку: виклики та цифрова трансформація” (BeSustainAble-101085651).

PROСТУДЕНТИ: СВІТЛАНА ТА ЛАДА КУЗМИНСЬКІ

Війна в Україні змусила багатьох жінок, дітей і чоловіків залишити свою країну. Довелося покинути рідний Херсон і поїхати в евакуацію чудовій родині Кузьмінських.

ВІТАЄМО УЧАСНИКІВ I ТУРУ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО КОНКУРСУ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ

Студентки кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Нагорна Анастасія та Лужних Інесса виступили з докладами та отримали дипломи І ступеня

PROСТУДЕНТИ : АНАСТАСІЯ КУРТІНА

Наша студентка Анастасія Куртіна (група 2ТСо, спеціальність 076-Підприємництво, торгівля та біржова діяльність) знаходиться у вимушеній евакуації в Латвії.

PROСТУДЕНТИ ХНТУ: АНАСТАСІЯ НАГОРНА

Студентка кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації 1 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти групи 5ТС спеціальності 076 – підприємництво та торгівля освітньої програми «Товарознавство та експертиза в митній справі та підприємницькій діяльності», Нагорна Анастасія вдало поєднує навчання, наукову роботу та роботу за фахом

🔥PROСТУДЕНТИ ХНТУ: КРИВОРУЧКО СЕРГІЙ

Студент групи 4ТСт Криворучко Сергій вміло поєднує навчання та роботу за спеціальністю. Знання та вміння отримані під час навчання за спеціальністю 076 – Підприємництво, торгівля та біржова діяльність дозволили йому займати посаду асистента лаборанта.

НАШІ СТУДЕНТИ УСПІШНО ПІДІЙМАЮТЬСЯ ПО КАР'ЄРНИМ СХОДАМ

Наш студент Волков Олександр (група 2ЛПст, спеціальність 182 Технології легкої промисловості) попри все залишився у Херсоні і вдало поєднує навчання та роботу.

КАФЕДРА ТОВАРОЗНАВСТВА, СТАНДАРТИЗАЦІЇ ТА СЕРТИФІКАЦІЇ УСПІШНО ПРОЙШЛА АКРЕДИТАЦІЮ

Кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації успішно пройшла акредитацію за освітньою програмою «Технології легкої промисловості» спеціальності 182 – Технології легкої промисловості освітнього ступеня «Молодший бакалавр» початкового рівня (короткий цикл) вищої освіти.

ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРОМ, ЗАСНОВНИКОМ ТОВ «ГЕРМЕС ТАВРІЇ» (М. ХЕРСОН) БЕСАРАБ ОЛЕКСАНДРОМ

14 березня 2023р. відбулася онлайн-зустріч викладачів та студентів кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації спеціальності 076 «Підприємництво та торгівля» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти зі стейкхолдером, засновником ТОВ «ГЕРМЕС ТАВРІЇ» (м. Херсон) Бесараб Олександром Івановичем.

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ КЕРІВНИЦТВА ЕКОНОМІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАХОВОГО КОЛЕДЖУ (СТРУКТУРНОГО ПІДРОЗДІЛУ ХНТУ) З БАТЬКАМИ ВИПУСКНИКІВ 2023РОКУ

10 лютого 2023року к.т.н, доцент кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Марія РАСТОРГУЄВА в рамках профорієнтаційної роботи прийняла участь в онлайн-зустрічі представників керівництва економіко-технологічного фахового коледжу (структурного підрозділу ХНТУ) з батьками випускників 2023року.

ЗУСТРІЧ ВИКЛАДАЧІВ ТА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ ТСС З ПРЕДСТАВНИКОМ РОБОТОДАВЦІВ ОЛЕКСАНДРОМ МАНДРОЮ

Зустріч викладачів та студентів спеціальностей "076 підприємництво, торгівля та біржова діяльність" та "182 технології легкої промисловості" з представником роботодавців Олександром МАНДРОЮ - заступником начальника управління Держпродспоживслужби в Херсонській обл., начальником відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Управління захисту споживачів.

УГОДА ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО МІЖ ХНТУ ТА ХАРКІВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ МІСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА ІМЕНІ О. М. БЕКЕТОВА

Нещодавно було підписано угоду про співробітництво між ХНТУ та Харківським національним університетом міського господарства імені О. М. Бекетова.

ВОЛОНТЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ НАШИХ СТУДЕНТІВ

Сьогодні кожен день ми – українці - читаємо про вибухи, кількість загиблих, розбомблені будівлі. Проте віримо, що, не дивлячись на обстріли, наші захисники звільняють нашу Батьківщину. Не аби яку роль у визволенні країни відіграє й волонтери, які допомагають, як на фронті, так і в глибокому тилу.

Студент ХНТУ успішно опановує професію за спеціальністю

Дуже важливо, коли знання отримані під час навчання в ХНТУ мають реальне застосування під час працевлаштування.

Вітаємо із присвоєнням вченого звання доцента!

Колектив кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації вітає викладача кафедри, кандидата технічних наук Путінцеву Світлану Вікторівну із присвоєнням вченого звання доцента.

Проведення профорієнтаційної роботи кафедри ТСС зі слухачами Підготовчого відділення ХНТУ в рамках Дня Якості

У суботу 18.12.21 на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації у рамках "Дня якості" відбулося знайомство слухачів Підготовчого відділення зі спеціальностями та освітніми програмами, за якими здійснюється підготовка фахівців.

Захист кваліфікаційних робіт магістрів зі спеціальності 182 за ОПП "Товарознавство, стандартизація та сертифікація виробів"

14 грудня 2021 року на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ відбувся захист дипломних магістерських робіт за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості, освітня програма – Товарознавство, стандартизація та сертифікація виробів.

Профорієнтаційна робота викладачів факультету інтегрованих технологій ХНТУ

1 грудня 2021 року викладачі факультету інтегрованих технологій Херсонського національного технічного університету провели профорієнтаційний захід у Комунальному вищому навчальному закладі «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради для вчителів закладів загальної середньої освіти Херсонської області.

Студенти кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації пройшли практику Херсонській митниці

Студенти 2 курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 076 - Підприємництво торгівля та біржова діяльність кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації успішно пройшли виробничу (переддипломну) практику в Митниці у Херсонській обл., Автономній республіці Крим та м. Севастополі.

Перший крок до фаху студентів спеціальності 076 - Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

Практичні заняття на торговельному підприємстві – перший крок до фаху. Викладачі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації використовують різні методи проведення практичних та лабораторних занять для студентів спеціальності 076 - Підприємництво, торгівля та біржова діяльність (освітні програми "Товарознавство і торговельне підприємництво", "Оптова, роздрібна та Інтернет-торгівля"). Зокрема, це виїзні заняття на провідних підприємства галузі.

Участь представників факультету інтегрованих технологій у V Міжнародній науково-практичній конференції "Якість і безпека харчових продуктів"

11-12 листопада 2021 року в Національному університеті харчових технологій (м. Київ) відбулася у Zoom-форматі з прямою трансляцією на YouTube V Міжнародна науково-практична конференція "Якість і безпека харчових продуктів".

Участь викладачів кафедри ТСС у міжнародній конференції IX Українсько-Польські наукові діалоги

21 жовтня 2021 відбулася Міжнародна конференція IX Українсько-Польські наукові діалоги (IX Ukrainian-Рolish Scientific Dialogues), яка у зв'язку із пандемією проходила у змішаному режимі із використанням платформи Zoom.

Вебінар "Актуальні питання та їх практична реалізація у сфері метрології, стандартизації, оцінки відповідності, безпечності харчової продукції на Херсонщині. Технічні можливості та сучасні інструменти взаємодії з бізнесом"

21 жовтня 2021 року з метою підтримки інформаційно-просвітницької кампанії Мінекономіки для підвищення рівня інформованості бізнесу щодо змін у сфері технічного регулювання на базі ДП "Херсонстандартметрологія" був проведений вебінар "Актуальні питання та їх практична реалізація у сфері метрології, стандартизації, оцінки відповідності, безпечності харчової продукції на Херсонщині. Технічні можливості та сучасні інструменти взаємодії з бізнесом".

Участь викладачів кафедри ТСС в онлайн бізнес-форумі "Україна-Монголія"

19 жовтня 2021 відбувся онлайн бізнес-форум "Україна-Монголія" за участі торгово-промислових палат, дипломатичних установ, бізнесу та закладів вищої освіти. У вебінарі взяли участь представники ХНТУ, співробітники кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації: завідувач кафедри д.т.н., професора Тіхосова Ганна Анатоліївна, к.т.н, доцент Путінцева Світлана Вікторівна, д.т.н., професор Чурсіна Людмила Андріївна.

Проведено онлайн зустріч студентів і викладачів ХНТУ з представниками патрульної поліції м. Херсона

20 жовтня у форматі дистанційного спілкування проведено онлайн зустріч студентів і викладачів ХНТУ з представниками патрульної поліції м. Херсона.

Посвята у студенти та День кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації 2021

7 вересня 2021 року, ще до початку карантинних обмежень, відбулася традиційна посвята у студенти першокурсників кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ і святкування Дня кафедри. Святкування проводиться традиційно вже 12 років на мальовничому березі Дніпра на Водній станції ХНТУ.

Круглий стіл " Сучасні тенденції підготовки здобувачів за PhD-програмами технічного напряму: обмін міжнародним досвідом"

4 жовтня 2021 року на платформі Zoom відбувся круглий стіл " Сучасні тенденції підготовки здобувачів за PhD-програмами технічного напряму: обмін міжнародним досвідом".

Делегація кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації відвідала міжнародний аеропорт "Херсон"

Делегація кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації у складі завідувача кафедри д.т.н., професора Тіхосової Ганни Анатоліївни, к.т.н, доцента кафедри Путінцевої Світлани Вікторівни, к.т.н. доцента кафедри Калінського Євгена Олександровича та студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відвідали Херсонський міжнародний аеропорт.

Зустріч студентів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з віце-президентом Херсонської торгово-промислової палати

Відбулася чергова зустріч викладачів та студентів кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації із стейкхолдером, 1-м Віце-президентом з питань експертизи та сертифікації Херсонської торгово-промислової палати Удод Валентиною Йосипівною. В зустрічі прийняли участь завідувач кафедри д.т.н., професор Тіхосова Ганна Анатоліївна, к.т.н, доцент кафедри Путінцева Світлана Вікторівна, студент 6 курсу спеціальності 076 "Підприємництво, торгівля та біржова діяльність".

Міжнародна науково-практична конференція "Перспективи розвитку системи технічного регулювання в Україні та світі"

15-17 вересня 2021 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася міжнародна науково-практична конференція, присвячена 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ, «Перспективи розвитку системи технічного регулювання в Україні та світі».

Ознайомлення студенської спільноти кафедри ТСС з принципами академічної доброчесності

На виконання Закону України від 01.07.2014 № 1556-VII «Про вищу освіту», Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 № 2145-VІІІ, Положення про акредитацію освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 11 липня 2019 № 977 на початку осіннього семестру завідувачка Ганна Анатоліївна Тіхосова та викладачі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ознайомили студентську спільноту з принципами академічної доброчесності, що набуває достатньо широкого суспільного резонансу в Україні. Наукова спільнота та суспільство в цілому виявляють помітну нетерпимість до плагіату у письмових, наукових роботах, включаючи й наукові кваліфікаційні роботи від бакалаврського, магістерського – до дисертаційного дослідження.

Запрошуємо взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції, присвяченої 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ, «Перспективи розвитку системи технічного регулювання в Україні та світі».

Вітаємо студентів кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації з успішним захистом кваліфікаційних робіт

14-17 червня 2021 р. на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ відбувся захист кваліфікаційних робіт здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 076-Підприємництво, торгівля та біржова діяльність та 182-Технології легкої промисловості.

Студенти ХНТУ – переможці Всеукраїнського конкурсу зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Магістри та бакалаври кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації взяли активну участь у другому турі Всеукраїнського конкурсу кваліфікаційних робіт зі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», який у 2020/2021 навчальному році проводився на базі Державного університету «Одеська політехніка».

Угода про співпрацю між ХНТУ та Державним університетом «Одеська політехніка»

20-21 травня 2021 року на базі Державного університету «Одеська політехніка» відбулися визначні події, присвячені тижню науки в Україні, а саме Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво і торгівля: тенденції розвитку» в якій прийняли участь представники багатьох ЗВО України.

Всеукраїнська науково-практична конференція присвячена 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації

18-19 травня 2021 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична інтернет-конференція студентів і молодих вчених, присвячена 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ "Сучасний стан оцінки відповідності товарів та послуг".

Засідання спеціалізованої вченої ради Д 67.052.02 із захисту кандидатських та докторських дисертацій

5-6 травня 2021 року в Херсонському національному технічному університеті відбулося чергове засідання спеціалізованої вченої ради Д 67.052.02 із захисту кандидатських та докторських дисертацій.

Нагородження науковців кафедри ТСС з нагоди Дня Науки

13 травня 2021 на розширеному засіданні Науково-технічної Ради ХНТУ з нагоди Дня Науки та за вагомий внесок у розвиток науки відбулося нагородження науковців університету.

День відкритих дверей факультету інтегрованих технологій

28 квітня 2021 р. відбувся онлайн-день відкритих дверей факультету інтегрованих технологій на базі платформи Zoom.

Зустріч здобувачів спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з успішними підприємцями і роботодавцями: Урсуленко О.А.

14 квітня 2021 року на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету у рамках ознайомлення з досвідом введення успішної підприємницької діяльності відбулася зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (ОП «Товарознавство і торговельне підприємництво» та «Оптова, роздрібна та Інтернет-торгівля») та другого (магістерського) рівня вищої освіти (ОП «Якість, стандартизація та сертифікація продовольчих і непродовольчих товарів» і «Товарознавство та експертиза в митній справі») з Урсуленко Олексієм Анатолійовичем, власником підприємства з виробництва продукції харчування відомих торгових марок «Оса» і «Коло», засновником першого в Херсоні інтернет-магазину продуктів здорового і повноцінного харчування «ОСА».

Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція студентів і молодих учених

Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція студентів і молодих учених, присвячена 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ «СУЧАСНИЙ СТАН ОЦІНКИ ВІДПОВІДНОСТІ ТОВАРІВ ТА ПОСЛУГ»

18-19 травня 2021 року

Студент ХНТУ – переможець творчого конкурсу

Під егідою Херсонської обласної державної адміністрації серед учнів та студентів Херсонської області проводився поетичний конкурс «Корисне літературне проведення літніх канікул». Учасники з Херсонської області подали на творче змагання 45 поетичних і прозових творів у двох вікових категоріях.

Зустріч студентів спеціальності 076 з стейкхолдерами: холдинг "Автопланета"

Відбулася чергова зустріч з представниками холдингу "Автопланета" зі студентами першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету.

Поезія – це музика душі...

Поезія як віршова мова народилась ще на зорі людської цивілізації. Майже всі народи мали віршовану мову вже на початку свого життя – свій епос, свої пісні.

Щиро вітаємо з ювілеєм та врученням грамоти Верховної Ради України!

Весняний семестр 2020/2021 н. р. на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації розпочався знаменною подією!

Студент ХНТУ - золотий призер в чемпіонаті Херсонської області з бойового самбо

Студент спеціальності 076 “Підприємництво торгівля та біржова діяльність” - золотий призер в чемпіонаті Херсонської області з бойового самбо.

Співпраця з стейхолдерами спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»: Держмитслужба України

14 квітня 2020 року в Херсонському національному технічному університеті у рамках співпраці з стейхолдерами спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відбулася чергова зустріч першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (ОП «Товарознавство і торговельне підприємництво» і «Оптова, роздрібна та Інтернет-торгівля») та другого (магістерського) рівня вищої освіти (ОП «Якість, стандартизація та сертифікація продовольчих і непродовольчих товарів» і «Товарознавство та експертиза в митній справі») із завідувачем сектору роботи зі зверненнями громадян та запитами на публічну інформацію управління забезпечення роботи та документообігу Чорноморської митниці Держмитслужби Сметаною Діною Анатоліївною.

Участь представників ХНТУ у загальних зборах Українського товариства товарознавців і технологів

Представники ХНТУ взяли участь у загальних зборах Українського товариства товарознавців і технологів, яке відбулося в дистанційному режимі.

Студенти ХНТУ - переможці конкурсу «Кращий студент України»

Студентське життя не обмежується лише навчанням та науковими здобутками. Активні й цілеспрямовані студенти Херсонської області проявляють лідерські якості у системі студентського самоврядування, профспілковій роботі чи волонтерському русі.

Зустріч здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» зі стейкхолдером

Кафедрою товарознавства, стандартизації та сертифікації було проведено зустріч здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» зі стейкхолдерами – представниками Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області.

СТУДЕНТ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 182 «ТЕХНОЛОГІЇ ЛЕГКОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» СТАВ ПРЕЗИДЕНТСЬКИМ СТИПЕНДІАТОМ

Вітаємо студента кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Єдиновича Богдана Михайловича (група 4ЛПст, освітньо-професійна програма «Стандартизація та сертифікація виробів») з отриманням академічної стипендії Президента України!

Зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» зі стейкхолдером

28 вересня 2020 року кафедрою товарознавства, стандартизації та сертифікації в рамках навчальної дисципліни "Введення в спеціальність" було проведено зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти (ОПП «Товарознавство і торговельне підприємництво» та «Оптова, роздрібна та Інтернет-торгівля») та другого (магістерського) рівня вищої освіти (ОПП "Якість, стандартизація та сертифікація продовольчих та непродовольчих товарів" та ОПП "Товарознавство та експертиза в митній справі" зі стейкхолдером Мандрою Олександром Миколайовичем, заступником начальника Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, начальником відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг.

Міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми у сфері торгівлі та товарознавства "

16-18 вересня 2020 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми у сфері торгівлі та товарознавства".

Щира вдячність за високу якість підготовки випускника

Керівництво Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області висловлює вдячність ректору ХНТУ та науково-педагогічному складу кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації за високу якість підготовки випускника 2019 року, магістра з підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Горбачової Влади Степанівни.

Випускник ХНТУ Смілянський Є.В. висловлює подяку за професійну підготовку

Випускник 2012 року спеціальності якість, стандартизація та сертифікація кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ, який займає посаду директора ТОВ "МС Квадрат", м. Херсон Смілянський Євген Володимирович висловлює подяку ректору ХНТУ Бардачову Юрію Миколайовичу та науково-педагогічному складу кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації за професійну підготовку, яку він отримав під час навчання в університеті.

Всеукраїнська Інтернет-конференція «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»

З використанням нових сучасних технологій 26-27 травня 2020 року на базі кафедри «Товарознавства, стандартизації та сертифікації» Херсонського національного технічного університету відбулася Всеукраїнська науково-практична Інтернет-конференція студентів і молодих учених «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення».

Випускник ХНТУ – двічі орденоносець!

Щиро вітаємо випускника ХНТУ 2012 року, магістра з якості, стандартизації та сертифікації з отриманням орденів!

Керівництво Прат "ABinBev/EFES Ukraine" висловлює вдячність за високу якість підготовки випускника

Керівництво Прат "АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА" висловлює вдячність за високу якість підготовки випускника Гур'янова Сергія Олександровича

Профільне стажуванні у Німеччині у 2021 році для студентів ХНТУ

Центр міжнародного співробітництва Херсонської Торгово-промислової палати запрошує студентів 3-5 курсів, випускників та аспірантів взяти участь у відкритому конкурсі на участь у профільному стажуванні у Німеччині 2021. Заявка подається до 15.06.2020 року. Усі деталі участі у стажуванні Ви можете отримати у Центрі міжнародного співробітництва Херсонської ТПП за тел.: 0552 325238 або biz@tpp.ks.ua.

На відео студентка 4 курсу ХНТУ Карпенко Оля (кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації)

Практика студентів ХНТУ в Херсонській торгово-промисловій палаті

З 10 лютого по 6 березня 2020 року студентка кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ Карпенко Ольга проходила практику в Херсонській Торгово-промисловій палаті. Практика проходила у відділі Управління експертизи та сертифікації. Зазначена практика дала змогу здобуття практичних навичок застосування чинних нормативно-правових актів,. Законів України, розроблених інструкцій та методик ТПП у галузі надання експертних послуг підприємствам, установам, організаціям незалежно від форми власності та виду діяльності.

Студенти ХНТУ проходять практику в Управлінні захисту споживачів

На виконання умов Меморандуму про співпрацю між Херсонським національним технічним університетом та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області до Головного управління були направлені студенти 4 курсу факультету інтегрованих технологій кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Кондренко Вікторія, Фурса Олег, Кравченко Ганна та Коломоєць Олег для проходження виробничої практики на базі Управління захисту споживачів.

І в умовах карантину викладачі ХНТУ чітко впроваджують в життя наукові та освітні плани

Дистанційне навчання студентів під час карантину продовжується, а отже є необхідність підвести підсумки і спланувати роботу на майбутнє.

Запрошуємо взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів і молодих учених

Шановні колеги!

Запрошуємо Вас взяти участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів і молодих учених «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення», яка відбудеться 26-27 травня 2020 року.

Участь студентів ХНТУ у вебінарі від компанії Danone

5 травня 2020 року відбувся черговий вебінар для студентів ХНТУ від компанії Danone на тему «Danone management way – виробнича культура Danone на шляху поліпшень».

Керівництво ТОВ "Сертифікаційний центр "Стандарт"" висловлює вдячність за високу якість підготовки випускника

Керівництво ТОВ "Сертифікаційний центр "Стандарт"" висловлює вдячність за високу якість підготовки випускника Цюпка Ігоря Володимировича.

Перший етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства

Перший етап ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з товарознавства відбувся 25 лютого 2020 року на базі Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ).

Тренінг викладачів кафедри ТСС в Херсонській торгово-промисловій палаті

У Херсонській торгово-промисловій палаті 5-6 лютого 2020 пройшов дводенний тренінг з елементами ділової гри «Як довести, що ваша продукція відповідає технічним вимогам ЄС» за участю викладача кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації к.т.н. Путінцевої Світлани Вікторівни.

Наші викладачі на ВТВ+

Вже доброю традицією стає запрошення викладачів кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету у ранкову студію телеканала ВТВ+. З нагоди дня працівників стандартизації та метрології України, який святкувався 10 жовтня, до студії був запрошений к.т.н., доцент кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Калінський Євген Олександрович. Під час бесіди обговорювались питання, що стосуються впровадження Закону України"Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів", який впроваджує нові правила маркування харчової продукції.

Ректор ХНТУ Бардачов Ю.М. привітав Інститут зрошуваного землеробства НААН зі 130 річчям

4 жовтня 2019 року відбулось святкування 130 річчя Інституту зрошуваного землеробства НААН (с. Наддніпрянське, м. Херсон).

Посвята у студенти та День кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації 2019

19 вересня 2019 року відбулася традиційна посвята у студенти першокурсників кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ і святкування Дня кафедри. Святкування проводиться традиційно вже 10 років на мальовничому березі Дніпра на Водній станції ХНТУ.

Міжнародна науково-практична конференція "Нові підходи до державного контролю якості за європейськими принципами"

11-13 вересня 2019 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася міжнародна науково-практична конференція «Нові підходи до державного контролю якості за європейськими принципами».

Засідання спеціалізованої вченої ради Д 67.052.02 із захисту кандидатських та докторських дисертацій

5 червня 2019 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ відбулося чергове засідання спеціалізованої вченої ради Д 67.052.02 із захисту кандидатських та докторських дисертацій.

V Всеукраїнська ювілейна науково-практична конференція студентів і молодих учених, присвячена 60-річчю ХНТУ

Шановні колеги! Запрошуємо Вас взяти участь у роботі V Всеукраїнської ювілейної науково-практичної конференції студентів і молодих учених, присвяченої 60-річчю ХНТУ «Системи державного контролю якості на підприємствах різних галузей господарювання» 15-17 травня 2019 року.

Зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» з представниками Митниці

18 квітня 2019 року в Херсонському національному технічному університеті у рамках профорієнтаційної роботи відбулася зустріч здобувачів вищої освіти спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»

Студенти ЕТТ ХНТУ в гостях у кафедри ТСС

Вже доброю традицією на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації стало проведення Дня якості. 20 листопада 2018 року на кафедру було запрошено студентів економіко-технологічного технікуму при ХНТУ для участі у каппінгу.

К.т.н., доцента ХНТУ Калінського Є.О. було запрошено у ранкову студію ВТВ+

13 листопада 2018 року в ранкову студію ВТВ плюс з нагоди Дня Якості у ролі гостя був запрошений к.т.н., доцент кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ Калінський Євген Олександрович.

День якості на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації

9 листопада 2018 року на кафедрі товарознавства, стандартизації та сертифікації було проведено традиційний День якості. В рамках цього заходу відбувся каппінг (дегустація кави з метою визначення її якісних характеристик).

Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених

З 15 по 17 травня 2018 року буде проходити Всеукраїнська науково-практична конференція студентів і молодих учених «ДОСЛІДЖЕННЯ ЯКОСТІ ВІТЧИЗНЯНИХ ТОВАРІВ І ПОСЛУГ ТА ЇХ ВІДПОВІДНОСТІ НАЦІОНАЛЬНИМ НОРМАТИВНИМ ДОКУМЕНТАМ».

Команда ХНТУ – призер ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація»

20 – 23 березня 2018 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України був проведений ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціалізації «Якість, стандартизація та сертифікація» для закладів вищої освіти України. Участь в інтелектуальному змаганні взяли 35 студентів із 18 провідних університетів.

Міжнародна науково-практична конференція. «Проблеми та перспективи розвитку технічного регулювання у сферах виробництва, послуг і торгівлі згідно з вимогами ЄС»

Шановні колеги!

6-8 вересня 2017 року запрошуємо Вас взяти участь у роботі Міжнародної науково-практичної конференції «Проблеми та перспективи розвитку технічного регулювання у сферах виробництва, послуг і торгівлі згідно з вимогами ЄС».

Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології одержання виробів різного функціонального призначення, їх стандартизація та сертифікація»

7-9 вересня 2016 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології одержання виробів різного функціонального призначення, їх стандартизація та сертифікація».

Вітаємо студентів кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації з перемогою у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади

16–20 травня 2016 року у стінах Національного університету «Львівська політехніка» було проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки «Метрологія, стандартизація та сертифікація».

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність»

20-22 квітня 2016 року в Київському національному торговельно-економічному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Товарознавство і комерційна діяльність», оргкомітет очолював Мазаракі Анатолій Антонович – д.е.н., професор, академік АПН, ректор Київського національного торговельно-економічного університету.

Конференція "Шляхи розвитку стандартизації, сертифікації й оцінки якості товарів і послуг"

15-17 вересня 2015 року на базі кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася міжнародна науково-практична

Студентка ХНТУ серед переможців ІІ етапу Всеукраїнської олімпіади з метрології, стандартизації та сертифікації

18–22 травня 2015 року у стінах Національного університету «Львівська політехніка» було проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки «Метрологія, стандартизація та сертифікація».

В ХНТУ пройшла конференція, присвячена сучасному стану і перспективам розвитку якості, стандартизації, сертифікації та метрології

10-12 вересня 2014 року на базі кафедри Товарознавства, стандартизації та сертифікації Херсонського національного технічного університету відбулася міжнародна науково-практична конференція "Якість, стандартизація, сертифікація та метрологія: сучасний стан і перспективи розвитку".

Міжнародна конференція "Проблеми якості, стандартизації, сертифікації та метрологічного забезпечення"

18-20 вересня 2013 року кафедра товарознавства, стандартизації та сертифікації проводить в смт Залізний Порт Міжнародну науково-практичну конференцію