Головна

Структура / Кафедри університету / Економіки, підприємництва та економічної безпеки

Економіки, підприємництва та економічної безпеки

 
 
 

Шановні друзі!

Ми раді вітати Вас на сторінці кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки Херсонського національного технічного університету!

 

Упевнена, що ваш інтерес до програм кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки не випадковий. Розуміння закономірностей сучасної соціально-економічної еволюції – це ключ до здатності об'єктивно оцінювати події, що відбуваються, ключ до незалежності в прийнятті рішень, ключ до управління власним професійним і, можливо, особистісним ростом. Саме тому кар'єра з фокусом на реальний економічний сектор – підприємства, виробництва - більше інших відповідає сьогодні викликам ділового середовища з його кризами й конфліктами.

Уже кілька десятиліть ми готуємо успішних професіоналів, що працюють у різних галузях економіки, які відрізняються широким кругозором і високим рівнем культури. Спираючись на традиції й вивчаючи пріоритети наших абітурієнтів, студентів і аспірантів, ми пропонуємо найбільш актуальні дисципліни, теми наукових досліджень, ідеї кар'єрного росту. Ми запрошуємо вас не просто брати участь у процесі одержання освіти, але відкриваємо дискусійний майданчик, де готові обговорити проблеми, допомогти й підтримати, порадіти досягненням, розширити горизонти.

Я ціную вашу цілісність і свідомість вибору. В час, коли так непросто робити правильні кроки, ви формуєте своє майбутнє в головному, міцному, але й фантастично захоплюючому й динамічному світі – сфері економіки, підприємництва, високих технологій, незвіданих шляхів, незабутніх зустрічей, великих перемог. Чи не це саме значне в нашому житті?!

З повагою, Шандова Наталія Вікторівна - завідувач кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки, доктор економічних наук, професор

 
 

НАВЧАННЯ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 051 "ЕКОНОМІКА" ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ У ФОРМАТІ ДИСТАНЦІЙНОЇ ОСВІТИ

Наразі в університеті навчання проходить дистанційно, однак у майбутньому передбачається змішана (онлайн + очна) форма навчання.

Дистанційну або онлайн-освіту сьогодні пропонують багато закордонних навчальних закладів. Наприклад, така форма освіти давно доступна в Стенфордському університеті, Паризькій Політехнічній школі, Лондонській школі бізнесу й фінансів.

Ми пішли шляхом провідних закладів вищої освіти та набули досвіду надання якісної онлайн-освіти.

Отже, які ПЕРЕВАГИ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ?

Одержання освіти не обмежується вашим місцезнаходженням у сучасному світі. Неважливо, де ви перебуваєте – у Херсоні, Олешках, Каховці, у Скадовську, або навіть у Європі, Азії або Новій Зеландії. Усе, що потрібно для навчання – комп'ютер з виходом в Інтернет. Можна вчитися з будь-якого місця планети, і це означає, що ОНЛАЙН-ОСВІТА - ЦЕ ДОСТУПНИЙ І НАЙБІЛЬШ ІННОВАЦІЙНИЙ СПОСІБ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАЛЬНОГО ПРОЦЕСУ .

Немає необхідності відвідувати фізично освітній заклад, тобто, можна заощадити дорогоцінний час і енергію, і дозволити собі вчитися в невимушеній і комфортній обстановці. Простим натисканням кнопки (навчання проходить на платформі Moodle) можна одержати доступ до всіх необхідних матеріалів курсу – лекцій, завдань, матеріалів для підготовки тощо. Немає проблеми відсутності підручників, більше того, освітній контент в 7-10 разів більш якісний і пророблений, ніж на очних програмах. Проконсультуватися з викладачами можна миттєво, за допомогою цифрових інструментів в режимі реального часу, що ефективніше та швидше, ніж призначити особисту зустріч при очному або заочному навчанні. Зручність і гнучкість вказує на те, що ОНЛАЙН-ОСВІТА ВИГІДНА З ПОГЛЯДУ ЧАСУ Й ГРОШЕЙ .

На відміну від традиційних аудиторних занять, в онлайн-аудиторіях використовуються інноваційні мультимедійні інструменти й технології, які допомагають студентам застосовувати те, що вони вивчили у реальних сценаріях, що поліпшує розуміння предмету. Проміжна атестація студентів проходить у формі on-line тестів – виключається можливість суб'єктивної оцінки, на систему, яка перевіряє правильність відповідей на питання тесту, не вплине успішність студента з інших предметів, його соціальний статус та інші чинники. Інтерактивний і захоплюючий характер онлайн-освіти ЦЕ ЧУДОВИЙ ВИБІР ДЛЯ ТИХ, ХТО ПРАГНЕ ОДЕРЖАТИ МАКСИМАЛЬНИЙ ОСВІТНІЙ ДОСВІД .

Заняття в онлайн-аудиторіях це персоналізовані заняття, із гнучким графіком навчання, які не створюють проблем у роботі або реалізації повсякденних планів і дозволяють студентам працювати в зручному для себе темпі, тобто, ЦЕ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО НАВЧАННЯ, ЩО РОБИТЬ ЙОГО БІЛЬШ ЕФЕКТИВНИМ .

Навчитися вчитися – сьогодні одна з найбільш затребуваних топ-навичок. Ті, хто навчаються дистанційно, мають можливість прокачати цей skill. Онлайн-освіта дозволяє студентам одержати більш широкий доступ до нової інформації й знань, що допомагає розвивати свої інтереси й компетенції в різних областях. Крім того, студенти можуть зберігати надану інформацію на своєму комп'ютері або в хмарному сховищі та повторно використовувати матеріал і зберігати його для майбутнього використання, а ЦЕ ВЕЛИЧЕЗНІ МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ САМОРОЗВИТКУ .

Таким чином, ОНЛАЙН-ОСВІТА ЦЕ КРАЩИЙ І БІЛЬШ ЕФЕКТИВНИЙ ВАРІАНТ ДЛЯ ТИХ, ХТО ПРАГНЕ ЗДОБУТИ НОВІ ЗНАННЯ Й УМІННЯ, РОЗВИВАТИСЯ І ЗБЕРІГАТИ ЧАС Й ГРОШІ . Онлайн-освіта дозволяє студентам набути досвіду дистанційної комунікації з віддаленними учасниками навчального процесу. Працюючи в команді віддаленно студенти мають унікальну можливість поглибити навички цифрової компетентності, що відповідає викликам часу.

 
 
 

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

 

Кафедра Економіки, підприємництва та економічної безпеки функціонує у складі факультету Міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу, є випускаючою кафедрою, здійснює підготовку фахівців зі спеціальності 051 «Економіка» за ступенями освіти:

- молодший бакалавр (ліцензія МОН України Наказ № 941-л від 05.07.2019 р.);

- бакалавр (ліцензія МОН України Наказ № 778-л від 05.06.2019 р.);

- магістр (ліцензія МОН України Наказ № 778-л від 05.06.2019 р.);

- доктор філософії (ліцензія МОН України Наказ № 778-л від 05.06.2019 р.).

Спеціальність 051 «Економіка» АКРЕДИТОВАНА

- за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти (сертифікат НД № 2296487, термін дії до 01.07.2027 року);

- за другим (магістерським) рівнем вищої освіти (сертифікат НД № 2290314, термін дії до 01.07.2027 року).

Кафедра займає одне з провідних місць за навчально-методичним і науковим потенціалом серед кафедр факультету Міжнародних економічних відносин, управління і бізнесу.

 

МІСІЯ КАФЕДРИ:

Підготовка конкурентоспроможних, ерудованих фахівців з інноваційним мисленням, компетенції та особистісні якості яких відповідають вимогам нової економіки.

 

НАШІ ЦІННОСТІ:

- дотримання професійної етики у науковій діяльності, викладанні та навчанні;

- командна робота, співпраця та взаємоповага в стосунках між учасниками освітнього процесу;

- навчання впродовж життя, прагнення до інновацій, вдосконалення і розвитку;

- індивідуально-орієнтована система освіти, заснована на багаторічних традиціях високоякісної підготовки фахівців.

 

ОСНОВНИМИ ЗАВДАННЯМИ КАФЕДРИ Є:

- реалізація компетентнісно-орієнтованого навчання, модернізація освітнього процесу;

- створення освітньо-інноваційного та інформаційно-навчального середовища;

- забезпечення взаємодії та співпраці із освітніми, науковими установами, роботодавцями.

 

Кафедра здійснює підготовку фахівців зі спеціальності 051 Економіка за освітніми програмами:

 

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА «ЕКОНОМІКА»

ПОЧАТКОВИЙ РІВЕНЬ (короткий цикл) ВИЩОЇ ОСВІТИ

 

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА «ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА І БІЗНЕС-АНАЛІТИКА»

(перший (бакалаврський) рівень вищої освіти)

 

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА «ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА»

(перший (бакалаврський) та другий (магістерський) рівні вищої освіти)

 

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА «ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА»

(другий (магістерський) рівень вищої освіти)

 

ОСВІТНЬО-НАУКОВА ПРОГРАМА «ЕКОНОМІКА»

(третій (освітньо-науковий) рівень вищої освіти)

З 2024-2025 навчального року планується відкриття нової освітньо-професійної програми «Соціальне підприємництво та соціально-економічна безпека» спеціальності 231 "Соціальна робота", реалізацію якої планує забезпечувати кафедра Економіки, підприємництва та економічної безпеки та кафедри Загальноосвітніх гуманітарних та природничих дисциплін

 

ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА «СОЦІАЛЬНЕ ПІДПРИЄМНИЦТВО ТА СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНА БЕЗПЕКА»

(перший (бакалаврський) рівень вищої освіти)

 

Стисло про те, як студенти опановують спеціальність 051 Економіка, та ким вони стануть в майбутньому можна ознайомитись, переглянувши відео за посиланням.

 

Контактна інформація

Херсонський національний технічний університет,

кафедра Економіки, підприємництва та економічної безпеки.

Телефон для довідок: (095) 545-53-56 Олійник Наталія Миколаївна

kafekon@kntu.net.ua

Facebook

Instagram

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ