Публікації зі студентами 2020-2021 навчальний рік

2020-2021
Статті

1. Куник О.М. Технологічна експертиза вершкового масла / О.М. Куник, А.С. Нагребельна, Д.Г. Сарібєкова // Вісник Хмельницького національного університету. – 2020. – №6. – С. 180 – 185.

2. Пойда В.В. Дослідження впливу харчових добавок на органолептичні властивості спортивного харчування / В.В. Пойда, М.Л. Кулігін, О.Я. Семешко // Вісник Херсонського національного технічного університету. – 2021. – №2(77). – С. 114-119.

Тези

1. Kunik A.N. Study of the content of fat-soluble vitamins in the composition of unrefined vegetable oil / A.N. Kunik, D.G. Saribekova, N.R. Chabanova: Book of abstracts [«Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials»] Lviv, October 7 – 9, 2020.

2. Шептунова К.А. Дослідження властивостей харчового барвника бетаніну / К.А. Шептунова, Л.В. Салєба, Д.Г. Сарібєкова // BOOK OF ABSTRACTS. Conference [“Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials”] – Lviv, October 7 – 9, 2020. – 47 р.

3. Куник О.М. Дослідження процесу ферментативного потемніння маринованих шампіньйонів / О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, Яловенко К.О.: Матеріали ІX Міжнародної науково-технічної конференції [«Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті Євроінтеграції»], (Київ, 10 – 20 листопада). – Національний університет харчових технологій, 2020 р. – С. 257 – 259.

4. Гаргаун Р.В. Дослідження впливу поліорганосилоксанів на властивості в’язко-пружних деформацій косметичних емульсій і роду / Р.В. Гаргаун, О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, М.О. Саніна: Матеріали VIIІ Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості»], (Харків, 26 – 27 листопада). – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2020 р. – С. 48 – 50.

5. Чабанова Н.Р. Розроблення рецептури здобних сухарів з цикламатом натрію / Н.Р. Чабанова, О.М. Куник: Матеріали VIIІ Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, біо- і нанотехнології, екологія та економіка в харчовій та косметичній промисловості»], (Харків, 26 – 27 листопада). – Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», 2020 р. – С. 149 – 150.

6. Куник О.М. Визначення впливу технологічного режиму на якість і властивості пшеничного хліба / О.М. Куник, А.С. Нагребельна, Е.В. Матюнка: Матеріали Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених та студентів [«Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості»], (Хмельницький, 18 – 19 листопада). – Хмельницький національний університет, 2020 р. – С. 141 – 142.

7. Салєба Л.В. Дослідження стабільності антоціанів / Л.В. Салєба, О.С. Кондя, О.О. Буркот // BOOK OF ABSTRACTS. Conference [“Food chemistry. Modern methods for production of food, food additives and packaging materials” ] – Lviv, 7 October 2020. – 42 р.

8. Єщенко К.О., Салєба Л.В. Дослідження комплексної переробки томатів / К.О. Єщенко, Л.В. Салєба // Матеріали Міжнародної науково-практичної Інтернет-конференції молодих вчених і студентів «Ресурсозберігаючі технології легкої, текстильної і харчової промисловості» - Хмельницький: Хмельницький національний університет, 18-19 листопада 2020 р. – C. 143-144.

9. Жебраківська І.О. Система HACCP у виробництві апельсинових соків та нектарів / І.О. Жебраківська, Л.В. Салєба // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 12 – 13 листопада 2020 р. – C. 119-120.

10. Єщенко К.О. Дослідження використання порошку оболонок томатів для загущення томатних соусів / К.О. Єщенко, М.Є. Рацук, Л.В. Салєба // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 12 – 13 листопада 2020 р. – C. 83-84.

11. Салєба Л.В. Удосконалення процесу одержання бетаніну / Л.В. Салєба, К.А. Шептунова // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 12 – 13 листопада 2020 р. – C. 108-109.

12. Салєба Л.В. Удосконалення процесу екстрагування антоціанів з використанням ферментних комплексів / Л.В. Салєба, О.О. Буркот // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 12 – 13 листопада 2020 р. – C. 106-107.

13. Салєба Л.В. Дослідження впливу харчових органічних кислот на збереження кольору антоціанових барвників / Л.В. Салєба, О.С. Кондя, О.О. Буркот // Матеріали VIІI Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості»], – Харків. – НТУ «ХПІ», 26-27 листопада 2020 р. – с.68-70.

14. Кошка К.О., Юрова Т.А., Салєба Л.В. Дослідження поведінки активних вінілсульфонових барвників в розчині // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 12 – 13 листопада 2020 р. – с.24-25.

15. Бачинський Д., Рацук М.Є., Салєба Л.В. Надання санітарно-гігієнічної обробки текстильним матеріалам побутового призначення // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 12 – 13 листопада 2020 р. – с.43-44.

16. Салєба Л.В., Літвінова Г.В. Вплив ферментної обробки на екстрагування беталаїнових барвників // І Міжнародної наукової конференції "CURRENT PROBLEMS OF CHEMISTRY, MATERIALS SCIENCE AND ECOLOGY" [«Актуальні проблеми хімії, матеріалознавства та екології»] Волинський національний університет імені Лесі Українки (м. Луцьк), 12–14 травня 2021 р. – c. 77.

17. Салєба Л.В., Літвінова Г.В. Використання антоціанів в техніці вузликового батику. Міжнародної науково-практичної конференції здобувачів вищої освіти і молодих учених [«Молодь - науці і виробництву – 2021: Інноваційні технології легкої промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 19-20 травня 2021 р. – c.

18. Юрова Т.А. Використання цукрозамінників при виробництві харчових продуктів спеціального призначення / Т.А. Юрова, Матюнка Е.В., Повстяной В.М. // Матеріали міжнародної науково-технічної конференції [«Харчова хімія. Сучасні методи виробництва продуктів харчування, харчові добавки, пакувальні матеріали»]. Львів, 2020 (7-9 жовтня). – С. 53.

19. Водяницька З.М. Використання харчових волокон у виробництві ковбасних виробів / З.М. Водяницька, М.Є. Рацук: матеріали VІІІ Міжнародної науково-практичної конференції [«Хімія, Біо- і Нанотехнології, Екологія та Економіка в Харчовій та Косметичній Промисловості»], (Харків, 26-27 листопада 2020 р.). – Харківський політехнічний інститут, 2020. – С. 16-19.

20. Рацук М.Є. Крем для тіла з ефірними оліями / М.Є. Рацук, В.В. Козирь: матеріали IV міжнародної наукової конференції [«Actual problems of practice and science»], (Анкара, Турція, 5-6 березня 2021 р.). – С. 63-64.

21. Рацук М.Є. Одержання функціональних та безпечних йогуртів з цукрозамінниками / М.Є. Рацук, І.О. Жебраківська: The 1st International scientific and practical conference [«Topical issues of modern science, society and education»], (Харків, Україна, 8-10 серпня 2021 р.). – С. 298-300.

22. Гаргаун Р.В. Дослідження впливу кремнійорганічних полімерів на реологію косметичних емульсій прямого типу / Р.В. Гаргаун, О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, М.О. Саніна: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 листопада). – Херсонський національний технічний університет, 2020 р. – С. 89 – 90.

23. Воронова О.Е. Дослідження впливу хімічних властивостей активних барвників на процес фотодеструкції забарвлень бавовняних трикотажних полотен / О.Е. Воронова, О.Я. Семешко, Д.Г. Сарібєкова: матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів (у дистанційній формі) [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (м. Херсон, 12 листопада 2020 р.). – Херсон: ХНТУ, 2020. – С. 47-48.

24. Востріков В.В. Вивчення впливу світлостабілізаторів на колір та світлостійкість забарвлень бавовняного трикотажу активними барвниками / В.В. Востріков, О.Я. Семешко, Д.Г. Сарібєкова: матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів (у дистанційній формі) [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (м. Херсон, 12 листопада 2020 р.). – Херсон: ХНТУ, 2020. – С. 49-50.

25. Цісар О.М. Вивчення впливу переплетення трикотажних полотен із натуральних волокон на світлостійкість їх забарвлень / О.М. Цісар, О.Я. Семешко, Д.Г. Сарібєкова: матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів (у дистанційній формі) [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (м. Херсон, 12 листопада 2020 р.). – Херсон: ХНТУ, 2020. – С. 71-72.

26. Салєба Л.В., Козирь В.В., Сарібєкова Д.Г. Технічний регламент на косметичну продукцію // Всеукраїнської науково-практичної Інтернет конференції студентів і молодих учених, присвяченої 50-річчю кафедри товарознавства, стандартизації та сертифікації ХНТУ [«Сучасний стан оцінки відповідності товарів та послуг»], – Херсон, ХНТУ, 18-19 травня 2021 р. – c. 84.

27. Гаргаун Р.В. Дослідження якісного складу силоксанових рослинних екстрактів методом ІЧ-спектроскопії / Р.В. Гаргаун, О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова, Г.В. Літвінова: Матеріали VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Херсон, 21 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 24 – 25.

28. Гришаєнко Д.І. Дослідження органолептичних показників яблучного пюре для дитячого харчування / Д.І. Гришаєнко, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. – (Херсон, 21 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 41-43.

29. Оленич Д.М. Дослідження органолептичних показників молока незбираного згущеного з цукром / Д.М. Оленич, М.Є. Рацук, Д.Г. Сарібєкова: Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. – (Херсон, 21 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 58-60.

30. Формагей А.М. Якісне визначення наявності синтетичних барвників у складі овочевої ікри / А.М. Формагей, О.М. Куник, Д.Г. Сарібєкова: Матеріали VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Херсон, 21 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 67 – 68.

31. Чабанова Н.Р. Розроблення рецептури здобних сухарів для спеціального дієтичного споживання зі стевією / Н.Р. Чабанова, О.М. Куник: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науковопрактичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 – 13 листопада). – Херсонський національний технічний університет, 2020 р. – С. 133 – 134.

32. Гром Г.А. Розроблення технології затяжного печива з цукрозамінниками / Г.А. Гром, О.М. Куник: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 – 13 листопада). – Херсонський національний технічний університет, 2020 р. – С. 115 – 116.

33. Цоцко Н.В. Розробка складу і технології косметичного крему з активними компонентами у ліпосомах / Н.В. Цоцко, О.М. Куник: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 – 13 листопада). – Херсонський національний технічний університет, 2020 р. – С. 108 – 109.

34. Нагребельна А.С. Дослідження фальсифікації вершкового масла рослинними домішками / А.С. Нагребельна, О.М. Куник: Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 – 13 листопада). – Херсонський національний технічний університет, 2020 р. – С. 127 – 130.

35. Матюнка Е.В. Дослідження фізико-хімічних показників кефіру жирністю 2,5% / Е.В. Матюнка, О.М. Куник: Матеріали VІ Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»], (Херсон, 21 травня). – Херсонський національний технічний університет, 2021. – С. 56 – 57.

36. Дигало О.І., Салєба Л.В. Оцінка якості соняшникової олії // Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 21 травня 2021 р. – с. 43-44.

37. Салєба Л.В., Біляєва О.С. Виявлення якісної фальсифікації молока // Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 21 травня 2021 р. – с. 61-62.

38. Салєба Л.В., Давиденко Б.В. Фізична інтенсифікація процесів екстрагування антоціанів // Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 21 травня 2021 р. – с. 34-35.

39. Салєба Л.В., Семешко Т.В., Морозова О.М. Органолептична оцінка якості зефіру // Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»] – Херсон, ХНТУ, 21 травня 2021 р. – с. 63-64.

40. Войлакова І.І., Кулігін М.Л. Дослідження впливу регуляторів консистенції на якісні характеристики сирного соусу //Матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [“Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості”] – Херсон, ХНТУ, 12 Листопада 2020 року. – C.113-115.

41. Малигіна В.А., Кулігін М.Л. Інтенсифікація процесів підготовки за допомогою фізичних та хімічних засобів //Матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [“Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості”] – Херсон, ХНТУ, 12 Листопада 2020 року. – C.60-62.

42. Мельничук А.В., Кулігін М.Л. Дослідження впливу пероксиду водню та гіпохлориту натрія на ефективність низькотемпературного відбілювання //Матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [“Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості”] – Херсон, ХНТУ, 12 Листопада 2020 року. – C.62-64.

43. Криворучко Ю.С., Кулігін М.Л. Дослідження впливу регуляторів консистенції на якісні характеристики кефірного продукту //Матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [“Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості”] – Херсон, ХНТУ, 12 Листопада 2020 року. – C.95-96.

44. Шолом К.О., Повстяной В.М., Кулігін М.Л. Дослідження впливу додаткових лужних обробок на показники якості підготовленної тканини //Матеріали VIІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [“Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості”] – Херсон, ХНТУ, 12 Листопада 2020 року. – C.69-70.

45. Юрова Т.А. Дослідження поведінки активних вінілсульфонових барвників в розчині / К.О. Кошка, Т.А. Юрова, Л.В. Салєба // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2020 (12 листопада).– С. 24-25.

46.Юрова Т.А. Дослідження органолептичних властивостей кисломолочних продуктів на основі молока рослинного походження / В.В. Андрєєва, Т.А. Юрова, М.Є.Рацук // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної заочної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2020 (12 листопада).– С. 113-114.

47. Юрова Т.А. Сучасні підходи до формування безпечності харчової продукції / А.В. Бєлка, Т.А. Юрова // Матеріали ІІ Всеукраїнської студентської інтернет-конференції [«Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі»]. Херсон, ХДАЕУ, 2021 (6 травня).– С. 62-63.

48. Юрова Т.А. Впровадження системи НАССР на дріжджових виробництвах / Т.А. Юрова, О.О. Козир // Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2021 (21 травня).– С. 69.

49. Юрова Т.А. Оцінка фізико-хімічних показників якості горошку зеленого консервованого / Т.А. Юрова, В.М. Повстяной, В.В. Косовський // Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2021 (21 травня).– С. 70-71.

50. Юрова Т.А. Застосування методу бальної оцінки при визначенні показників якості макаронних виробів / Т.А. Юрова, В.М. Повстяной, Б.І. Михайлов // Матеріали IV Всеукраїнської науково-практичної конференції [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2021 (21 травня).– С. 72-73.

51. Ткачук С.Г. Взаємодія функціалізованих гіпоксантинопіримідинів із ароматичними амінами. / Ткачук С.Г., Юрова Т.А., Повстяной В.М. // Матеріали ІV Всеукраїнської науково-практичної конференції. [«Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості»] – Херсон. – ХНТУ, 2021. – C. 10.

52. Бачинський Д.І. Надання санітарно-гігієнічної обробки текстильним матеріалам побутового призначення / Д.І. Бачинський, М.Є. Рацук, Л.В. Салєба: матеріали VІI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів (у дистанційній формі) [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 листопада 2020 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2020. – С. 43-44.

53. Водяницька З.М. Варені ковбасні вироби з використанням харчових волокон / З.М. Водяницька, М.Є. Рацук: матеріали VІI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів (у дистанційній формі) [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 листопада 2020 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2020. – С. 80-82.

54. Єщенко К.О. Дослідження використання порошку оболонок томатів для загущення томатних соусів / К.О. Єщенко, Л.В. Салєба, М.Є. Рацук / матеріали VІI Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів (у дистанційній формі) [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»], (Херсон, 12 листопада 2020 р.). – Херсонський національний технічний університет, 2020. – С. 83-84.

55. Шолом К.О. Дослідження впливу додаткових лужних обробок на показники якості підготовленної тканини. / Шолом К.О., Повстяной В.М., Кулігін М.Л. // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2020.– С. 69.

56. Андріященко А. Використання ефірних олій квіткової групи в складі крему для тіла. / Андріященко А., Рацук М.Є., Повстяной В.М. // Матеріали VІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених і студентів [«Науково-практичні розробки молодих учених в хімічній, харчовій та парфумерно-косметичній галузях промисловості»]. Херсон, ХНТУ, 2020.– С. 84