Головна

Структура / Кафедри університету / Економіки, підприємництва та економічної безпеки / Новини та події кафедри / Участь аспіранта кафедри Шмулевича Павла у телемарафоні «Цінуємо Українське»

Участь аспіранта кафедри Шмулевича Павла у телемарафоні «Цінуємо Українське»

25 січня 2021 р. проректор ХНТУ з наукової роботи та міжнародних відносин проф. Савіна Галина Григорівна та аспірант кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки Шмулєвич Павло Володимирович стали гостями телемарафону «Цінуємо Українське» на телеканалі «Твій плюс».

Павло представив результати свого наукового дослідження наукових проблем економіки туризму в Україні, а саме в Херсонському регіоні, який має величезний туристичний потенціал. При цьому велика частина локальних атракцій, які можуть бути цікаві закордонним туристам, залишається маловідомою. Нагальною є розробка інноваційних підходів, які дозволять вивести Херсонський регіон на рівень дестинації міжнародного значення. Навів можливості використання новітніх підходів до розвитку міжнародного туризму в Херсонському регіоні, які будуть базуватися на використанні потенціалу місцевих територіальних громад. Як приклад, запропонував адаптувати новий підхід Community Capitals Framework (ССF), який останнім часом набирає популярність у західних країнах, щодо розвитку територіальних громад, а саме створення недержавної Корпорації, яка отримала б достатньо ресурсів і прав для розвитку міжнародного туризму і промоції Херсонського регіону. Корпоратизація туризму на регіональному рівні з подальшою адаптацією CCF дасть можливість вивести південь України на міжнародний рівень за туристичною привабливістю.

З відеозаписом телемарафону за участю проф. Савіної Г.Г. та П.В.Шмулєвича можна ознайомитись за посиланням