Виробнича практика студентів

Студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відповідно до графіку освітнього процесу у період з 15 лютого по 15 березня 2021 року проходили виробничу практику.

Метою виробничої практики є систематизація, поглиблення і закріплення теоретичних знань, отриманих у процесі навчання, використання цих знань для вирішення конкретних практичних питань та підготовка до вивчення необхідних професійно-орієнтованих дисциплін. Під час проходження практики студенти здобули наступні компетентності:

– здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями;

– виявляти творчу ініціативу, підприємливість та підвищувати свій професійний рівень шляхом продовження освіти та самоосвіти;

– дотримуватися правил техніки безпеки та проводити технічні та організаційні заходи щодо організації безпечних умов праці під час виробничої діяльності;

– уміння застосовувати сучасні експериментальні методи для аналізу і оцінки якості сировини, готової продукції в лабораторних умовах та в умовах виробництва.

Готуючись до захисту, вони здобули уміння проводити пошук та обробку науково-технічної інформації з різних джерел, а під час захисту звітів з практики – показали уміння доносити результати діяльності і власний досвід до професійної аудиторії, вести професійну дискусію.

ХНТУ та кафедрою ХТЕБХП укладено договори про проходження практики з такими провідними підприємствами: ПрАТ «Херсонський Хлібокомбінат» (м. Херсон), ПВКФ «Пані Крістіна» (м. Херсон), ТДВ «Олешківський маслозавод» (м. Олешки, Херсонська обл.), ФО-П Урсуленко О.А. (м. Херсон), кафе «Burger Club» (м. Кам’янське, Дніпропетровська обл.), Білгород-Дністровський морський рибопромисловий коледж (м. Білгород-Дністровський, Одеська обл.), ПП «Інтер Склад» (м. Херсон), ПП «Науково-виробниче підприємство «Віват» (м. Херсон), ТОВ «Епіцентр К» (м. Херсон), Приватна виробничо-торгівельна фірма «Каприз» (м. Херсон).

В установлений термін відбувся успішний захист звітів практики перед комісією у складі: д.т.н., професор, зав. кафедри ХТЕБХП Сарібєкова Д.Г., к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП Салєба Л.В., к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП Куник О.М., к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП Рацук М.Є., ст. викладач кафедри ХТЕБХП Юрова Т.А. Кафедра хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції висловлює щиру подяку керівникам підприємств за надану можливість отримання студентами практичного професійного досвіду та сподівається на подальшу плідну працю.