Новини кафедри

ЗУСТРІЧ ПРЕДСТАВНИКІВ ХНТУ З НАУКОВЦЯМИ ЛАБОРАТОРІЇ БІОТЕХНОЛОГІЇ VILNIUS TECH

25 вересня 2025 р. в рамках навчального візиту делегації Херсонського національного технічного університету до Вільнюського технічного університету імені Гедимінаса (VILNIUS TECH) відбулася зустріч декана факультету інтегрованих технологій Марії Расторгуєвої, завідувача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Людмили Салєби з науковцями факультету фундаментальних наук, лабораторії молекулярної біотехнології доценткою Рутою Грушкене (Rūta Gruškienė) і молодшим науковим співробітником Айсте Галінскайте (Aistė Galinskaitė).

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ ХНТУ У МІЖНАРОДНОМУ СЕМІНАРІ ЗА БАЛТІЙСЬКИЙ РЕГІОН БЕЗ ПЛАСТИКУ

22 – 24 вересня 2025 року у Гамбурзькому університеті прикладних наук, Німеччина, відбувся семінар «Молоді дослідники за регіон Балтійського моря без пластику».

Викладачі кафедри на InterCHARM-Україна 2025: інновації та тренди індустрії краси

17 вересня завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила Салєба і ст. викладач кафедри Тетяна ЮРОВА відвідали найбільшу виставку індустрії краси в Україні – InterCHARM-Україна2025.

НАУКОВЦІ ХНТУ ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У РЕГІОНАЛЬНОМУ СЕМІНАРІ З ЕКОЛОГІЧНОЇ БЕЗПЕКИ ЧОРНОГО МОРЯ

11 вересня 2025 р. завідувач кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.т.н., доцент Людмила Салєба і к.т.н., доцент кафедри Сергій Кузнєцов взяли участь в Регіональному семінарі «Оперативні плани програми підготовки з питань забруднення морського середовища та реагування на них».

Участь викладачів кафедри ХТЕБХП в інформаційному заході «Грантові можливості Національного фонду досліджень України та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”»

Грантові ресурси є важливим інструментом для розвитку науки та здійснення дослідницької діяльності. 30 – 31 липня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Марія РАЦУК, Юлія САРІБЄКОВА, Людмила САЛЄБА, долучились до інформаційного заходу «Грантові можливості Національного фонду досліджень України (НДФУ) та інструменти підтримки в рамках Програми “Горизонт Європа”». Захід мав на меті ознайомлення слухачів з основними можливостями, які відкриваються у рамках Програми «Горизонт Європа» та з діяльністю “Офісу Горизонт Європа в Україні” НФДУ.

НМТ-SKILLS: ВПЕВНЕНА ПІДГОТОВКА ХЕРСОНСЬКИХ ВИПУСКНИКІВ ДО МАЙБУТНЬОГО

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.х.н., доцент Безпальченко Віолета Михайлівна і к.т.н., доцент Семенченко Оксана Олександрівна з 10 березня до 10 травня 2025 року приймали участь у обласному освітньому проєкті «НМТ-skills – майбутнім студентам херсонських ВИШів», як викладачі-консультанти з предмету «Хімія».

Грамота від адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Адміністрація Державної спеціальної служби транспорту України відзначила високий професіоналізм, наполегливу працю та якість виконання обов’язків викладача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, кандидата технічних наук, доцента Олени Олексіївни Венгер.

Вітаємо Сарібєкову Юлію Георгіївну з отриманням державної нагороди «Заслужений діяч науки і техніки України»

Щиро вітаємо доктора технічних наук, професора, професора кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Сарібєкову Юлію Георгіївну з отриманням державної нагороди України. Вручення відбулося 27 червня 2025 року головою Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Прокудіним.

СЕМІНАР З ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ

27 червня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Марія РАЦУК, к.т.н., доцент та Тетяна ЮРОВА, ст. викладач, взяли участь у семінарі від науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку».

ПРОФЕСІЙНЕ ЗРОСТАННЯ ВИКЛАДАЧІВ ХНТУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ

Стрімкий розвиток штучного інтелекту (ШІ) змінює всі галузі людської діяльності: економіку, медицину, освіту, науку та інженерію. Освіта повинна відповідати викликам часу, готуючи фахівців, здатних ефективно взаємодіяти з сучасними цифровими технологіями. ШІ можна інтегрувати як інструмент для викладання (адаптивне навчання, аналітика успішності студентів), формування вміння працювати з нейромережами, алгоритмами машинного навчання, обробкою даних.

АТЕСТАЦІЯ БАКАЛАВРІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ХІМІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ДОБАВОК ТА КОСМЕТИЧНИХ ЗАСОБІВ»

23 червня 2025 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у формі атестаційного іспиту.

Захист кваліфікаційних робіт бакалаврів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»

19 червня 2025 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація бакалаврів спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Актуальні напрями розвитку хімічної, харчової та легкої промисловості: матеріали VII Всеукраїнської конференції

30 травня 2025 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Херсонського національного технічного університету проведено VІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості».

Семінар підвищення кваліфікації від Кузнєцова Сергія Івановича у програмі «TechnoMay2025»

Викладачі Херсонського національного технічного університету приймають участь у «TechnoMay2025» – програмі підвищення кваліфікації у дистанційному форматі для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, аспірантів, фахівців-практиків на тему «Трансформація енергетичних систем у контексті сталого розвитку» 19 – 30 травня 2025 року.

Пишаємося здобутками нашої студентки

Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції завжди з особливою гордістю стежать за успіхами своїх студентів, радіють їх професійному зростанню. Адже кожне досягнення студентів – це не лише їхній особистий здобуток, а й яскраве свідчення ефективної роботи викладачів, здатності виховувати висококваліфікованих, свідомих фахівців.