Новини кафедри
НМТ-SKILLS: ВПЕВНЕНА ПІДГОТОВКА ХЕРСОНСЬКИХ ВИПУСКНИКІВ ДО МАЙБУТНЬОГО
Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції к.х.н., доцент Безпальченко Віолета Михайлівна і к.т.н., доцент Семенченко Оксана Олександрівна з 10 березня до 10 травня 2025 року приймали участь у обласному освітньому проєкті «НМТ-skills – майбутнім студентам херсонських ВИШів», як викладачі-консультанти з предмету «Хімія».
Грамота від адміністрації Державної спеціальної служби транспорту
Адміністрація Державної спеціальної служби транспорту України відзначила високий професіоналізм, наполегливу працю та якість виконання обов’язків викладача кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, кандидата технічних наук, доцента Олени Олексіївни Венгер.
Вітаємо Сарібєкову Юлію Георгіївну з отриманням державної нагороди «Заслужений діяч науки і техніки України»
Щиро вітаємо доктора технічних наук, професора, професора кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Сарібєкову Юлію Георгіївну з отриманням державної нагороди України. Вручення відбулося 27 червня 2025 року головою Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Прокудіним.
СЕМІНАР З ЯКОСТІ ТА БЕЗПЕЧНОСТІ ХАРЧОВИХ ПРОДУКТІВ
27 червня 2025 року викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Марія РАЦУК, к.т.н., доцент та Тетяна ЮРОВА, ст. викладач, взяли участь у семінарі від науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти «Якість та безпечність харчових продуктів, основні вимоги до операторів ринку».
ПРОФЕСІЙНЕ ЗРОСТАННЯ ВИКЛАДАЧІВ ХНТУ В УМОВАХ ЦИФРОВОЇ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТИ
Стрімкий розвиток штучного інтелекту (ШІ) змінює всі галузі людської діяльності: економіку, медицину, освіту, науку та інженерію. Освіта повинна відповідати викликам часу, готуючи фахівців, здатних ефективно взаємодіяти з сучасними цифровими технологіями. ШІ можна інтегрувати як інструмент для викладання (адаптивне навчання, аналітика успішності студентів), формування вміння працювати з нейромережами, алгоритмами машинного навчання, обробкою даних.
АТЕСТАЦІЯ БАКАЛАВРІВ ОСВІТНЬОЇ ПРОГРАМИ «ХІМІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВИХ ДОБАВОК ТА КОСМЕТИЧНИХ ЗАСОБІВ»
23 червня 2025 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 161 Хімічні технології та інженерія освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у формі атестаційного іспиту.
Захист кваліфікаційних робіт бакалаврів ОПП «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
19 червня 2025 року на кафедрі Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції проходила атестація бакалаврів спеціальності 181 Харчові технології освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».
Актуальні напрями розвитку хімічної, харчової та легкої промисловості: матеріали VII Всеукраїнської конференції
30 травня 2025 року кафедрою хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції Херсонського національного технічного університету проведено VІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості».
Семінар підвищення кваліфікації від Кузнєцова Сергія Івановича у програмі «TechnoMay2025»
Викладачі Херсонського національного технічного університету приймають участь у «TechnoMay2025» – програмі підвищення кваліфікації у дистанційному форматі для педагогічних, науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, аспірантів, фахівців-практиків на тему «Трансформація енергетичних систем у контексті сталого розвитку» 19 – 30 травня 2025 року.
Пишаємося здобутками нашої студентки
Викладачі кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції завжди з особливою гордістю стежать за успіхами своїх студентів, радіють їх професійному зростанню. Адже кожне досягнення студентів – це не лише їхній особистий здобуток, а й яскраве свідчення ефективної роботи викладачів, здатності виховувати висококваліфікованих, свідомих фахівців.
Робоча зустріч з обговорення освітніх програм першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів освіти
21 травня 2025 року у змішаному форматі відбулася зустріч представників академічної спільноти, членів робочих груп, гарантів освітніх програм «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів за спеціальністю G13 «Харчові технології», яка реалізується в Херсонському національному технічному університеті та освітніх програм для здобувачів першого (бакалаврського) рівня «Харчова хімія та експертиза» за спеціальністю Е3 «Хімія» та другого (магістерського) рівня «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів», які реалізуються на кафедрі органічної хімії Інституті хімії та хімічних технологій «Львівської політехніки».
ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» успішно завершено!
30 квітня 2025 р. здобувачі освіти кафедри хімічних технологій, експертизи і безпеки харчової продукції Валентина Нестерук і Анна Нюнькіна прийняли участь у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 «Харчові технології», який відбувся у Національному університеті харчових технологій, в онлайн-форматі.
Участь здобувачів освіти кафедри у І турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт
Відповідно до наказу ХНТУ №34 від 14.02.2025 р. в університеті відбувся І тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2024/2025 н.р.
Відкрита лекція з дисципліни «Безпека життєдіяльності: Основи охорони праці»
7 травня 2025 року доцент кафедри хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції, к.х.н. Безпальченко Віолета Михайлівна провела відкриту лекцію з дисципліни «Безпека життєдіяльності: Основи охорони праці» з метою формування професійних якостей майбутніх фахівців, а також обміну досвідом з викладачами кафедри.
І етап Всеукраїнської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції»
26 березня 2025 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції відбувся I етап Всеукраїнської студентської олімпіади «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» за спеціальністю 181 Харчові технології для здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» відповідно до наказу № 63 від 19 березня 2025 року.