Захист кваліфікаційних дипломних робіт бакалаврів

25 червня 2020 року відбувся захист кваліфікаційних дипломних робіт студентів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції».

Десять студентів успішно виконали і захистили науково-дослідні роботи, що направлені на розроблення схем технологічної експертизи харчових виробництв і визначення показників якості, безпеки харчових продуктів та методів їх контролю.

Державна екзаменаційна комісія ХНТУ: голова старший науковий співробітник Науково-дослідної лабораторії ХНТУ Семешко О.Я., д.т.н., професор зав. кафедри ХТЕБХП Сарібєкова Д.Г., к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП Салєба Л.В., к.т.н., доцент кафедри ХТЕБХП Куник О.М., секретар ДЕК Хникіна Н.М. розглянула дипломні роботи наступної тематики:

• Розроблення схеми технологічної експертизи огірків консервованих.

• Визначення якості і безпеки безалкогольних напоїв.

• Визначення показників якості та методів їх контролю для сокової продукції.

• Визначення показників якості та методів їх контролю для рослинно-молочних сумішей.

• Визначення показників якості морозива вітчизняних виробників.

• Розробка схеми технологічної експертизи кисломолочної продукції.

• Визначення показників якості та методів їх контролю для сиру твердого.

• Розроблення схеми технологічної експертизи питного пастеризованого молока.

• Розроблення схеми технологічної експертизи квасолі консервованої.

• Визначення показників якості та методів їх контролю для шампіньйонів консервованих.

Під час захисту дипломних робіт здобувачі вищої освіти підтвердили здатність формувати комунікаційну стратегію в галузі харчових технологій, вести професійну дискусію; володіння системним поглядом на експертний аналіз технологій виробництва, зберігання та реалізації харчової продукції, оцінку відповідності технологічного процесу за показниками якості та безпечності, попереджувати і управляти ризиками безпечності харчових продуктів, розробляти заходи, які запобігають або мінімізують можливості виникнення небезпек на основі застосування належних виробничих практик та систем якості. Доповіді студентів супроводжувалися використанням мультимедійного обладнання.

Захист дипломних робіт фахівців з проведення технологічної експертизи та оцінки безпеки харчової продукції показав їх здатність використовувати професійно-профільовані знання в галузі управління якістю та безпечністю харчових продуктів для розробки і впровадження систем менеджменту якості і безпечності продукції відповідно до НАССР або аналогічних систем забезпечення безпечності під час виробництва харчової продукції.

Результати кваліфікаційних робіт були представлені на Міжнародній науково-практичній конференції, присвяченої 60-річчю ХНТУ «Нові підходи до державного контролю якості за європейськими принципами» (11 – 13 вересня 2019 р. ХНТУ); Всеукраїнській науково-практичній Інтернет-конференції студентів і молодих учених «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення» (26 – 27 травня 2020 р. ХНТУ) та опубліковані у збірниках тез доповідей.

Оцінку «відмінно» одержали: Белка Аліна Віталіївна, Жебраківська Ірина Олексіївна, Казмирчук Олександра Василівна. Студенти були рекомендовані до магістратури, оскільки проявили наполегливість при здобутті знань та приймали активну участь у науковій діяльності кафедри.

Голова, члени ДЕК і увесь колектив кафедри ХТЕБХП вітає студентів з успішним захистом кваліфікаційних робіт бакалаврів і очікує випускників у магістратурі!!!