Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / ПРАКТИКА – СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ |
ПРАКТИКА – СКЛАДОВА ПРОФЕСІЙНОГО ЗРОСТАННЯ МАЙБУТНЬОГО ФАХІВЦЯ
Дата 04.03.2019 14:49
Студенти третього курсу спеціальностей 161 «Хімічні технології та інженерія» освітньо-професійної програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» та 181 «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у період з 4 лютого по 3 березня 2019 року проходили виробничу практику.
Метою проведення практики є не тільки успішне закріплення отриманих та оволодіння новими знаннями, але й знайомство з роботою підприємств, сучасним обладнанням, отримання інформації про специфіку професійної діяльності та набуття досвіду роботи.
ХНТУ та кафедрою ХТЕБХП укладено договори про проходження практики з такими провідними підприємствами: ПрАТ «Херсонський Хлібокомбінат» (м. Херсон), ТОВ «Оптімус Агро» (Херсонська обл., с. Качкарівка), ТОВ «Слобожанський миловар» (Харківська обл., с. Подвірки), ПП «Інтер Склад» (м. Херсон), ТОВ «VLADI» (м. Харків), ПВКФ «Пані Крістіна» (м. Херсон), ТДВ «Олешківський маслозавод» (Херсонська обл., м. Олешки), ТОВ «Данон Дніпро» (м. Херсон), ТОВ «Вінницька птахофабрика» (Вінницька область, м. Ладижин), ТОВ «Данон Дніпро» (м. Херсон), КМП «Янтарь» (Херсонська обл., с. Правдине).
Майбутні фахівці проходять практичну підготовку з технологій виробництва харчових добавок і технологій їх використання, технологій виробництва косметичних препаратів різного призначення. Вчаться визначати показники якості та безпеки харчової сировини і готового продукту, виявляти відхилення параметрів технологічного процесу, що впливають на якість та безпеку продукції, розмір технологічних затрат і втрат, вихід кінцевого продукту.Звичайно, є і студенти, які розглядають чотири тижні проходження практики як відпочинок від навчання.
|
|
Для деяких це пошук місця роботи, або можливість подальшого працевлаштування. |
|
Студентам 3 курсу ще не вистачає професійних знань та вмінь, але вони готові проявляти ініціативу щодо демонстрування власної компетентності. Кафедра вдячна за співпрацю і надану можливість ознайомлення з роботою підприємства та спілкування зі співробітниками щодо отримання досвіду ТОВ «Слобожанський миловар», ТОВ «Вінницька птахофабрика», ПВКФ «Пані Крістіна», ПП «Інтер Склад» та іншим підприємствам. |
|
|