Головна

Структура / Кафедри університету / Хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції / Новини кафедри / Захист кваліфікаційних робіт студентів напряму підготовки 6.051301 Хімічна технологія

Захист кваліфікаційних робіт студентів напряму підготовки 6.051301 Хімічна технологія

Протягом 18-19 червня 2019 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів напряму підготовки 6.051301 Хімічна технологія за спеціалізацією «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».

Протягом 18-19 червня 2019 року на кафедрі хімічних технологій, експертизи та безпеки харчової продукції відбувся захист кваліфікаційних робіт студентів напряму підготовки 6.051301 Хімічна технологія за спеціалізацією «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів».

У поданих на розгляд Державної екзаменаційної комісії кваліфікаційних роботах (проектах) висвітлені найактуальніші питання технології виробництва та застосування хімічних речовин, які використовуються в косметичній та харчовій галузях:

  • Дослідження косметичних властивостей рослинних олій, отриманих методом холодного пресування.
  • Дослідження технології вилучення і застосування пектину Е 440.
  • Розроблення складу тонізуючого лосьону для обличчя.
  • Дослідження впливу добавок на властивості полісахаридів.
  • Дослідження впливу технологічних умов на активність ферментів.
  • Проект ділянки поверхневої обробки двоокису титану потужністю 15 т на добу.
  • Проект виробництва чоловічого парфумерного засобу.

При виконанні кваліфікаційних робіт бакалаврів використані матеріали, зібрані під час проходження виробничої практики на провідних підприємствах галузі, сучасні фізико-хімічні та хімічні методи досліджень. Слід відмітити самостійність і актуальність висновків та пропозицій, що є результатом кропіткої роботи студентів та їх наукових керівників.

Результати кваліфікаційних робіт були представлені на ІІІ Всеукраїнській конференції "Стан і перспективи розвитку хімічної, харчової та парфумерно-косметичної галузей промисловості" (5 червня 2019 р., м. Херсон) та опубліковані у збірниках тез доповідей.

Під час захисту дипломних робіт доповіді студентів супроводжувалися використанням мультимедійного обладнання, що надавало матеріалам дослідження наочності та дозволяло оцінити рівень підготовки кожної кваліфікаційної роботи. Випускники давали ґрунтовні відповіді на питання членів комісії.

Голова та члени ДЕК відзначили високий рівень підготовки бакалаврів та результатів їх досліджень, стабільну тенденцію підвищення якості кваліфікаційних робіт, актуальність, новизну та практичну спрямованість їх тематики, добросовісну роботу наукових керівників.

Колектив кафедри ХТЕБХП вітає випускників і дякує за продуктивну працю, наполегливість і натхнення у навчанні!

Очікуємо Вас у магістратурі!!!