Новини та події кафедри

Результати роботи секції науково-практичної конференції «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини»

Закінчила роботу конференція «Синергія науки і бізнесу у повоєнному відновленні Херсонщини». Секція «Соціально-економічні та державно-управлінські аспекти регіонального розвитку в умовах повоєнного відродження територій» стала активним майданчиком обміну ідеями і думками, науковими розробками і практичним досвідом щодо питань економіки, фінансів, менеджменту і безпеки всіх сфер економіки регіону. В роботі секції прийняли участь викладачі та аспіранти кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки.

Вітаємо з успішним проходженням акредитації двох освітніх програм «Економіка»!

25 квітня 2023 року відбулося чергове засідання Національного агентства із забезпечення якості освіти, на якому було підтримано рішення про успішне проходження Херсонського національного технічного університету акредитації за двома освітніми програмами спеціальності 051 «Економіка»:

Концептуальні підходи та механізми стимулювання розвитку соціально-економічних систем та суб’єктів ринку

Вітаємо науковців кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ з виходом в світ монографії «Концептуальні підходи та механізми стимулювання розвитку соціально-економічних систем та суб’єктів ринку», підготовленої за загальною редакцією д.е.н, проф. Шандової Н.В. Виданню присвоєно ISBN: 978-617-7941-94-0 (електронне видання).

Кафедра Економіки, підприємництва та економічної безпеки запрошує на щорічну міжнародну конференцію

Шановні колеги, студенти та молоді дослідники!

Кафедра Економіки, підприємництва та економічної безпеки запрошує взяти участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Модернізація економіки: сучасні реалії, прогнозні сценарії та перспективи розвитку», яка відбудеться 27-28 квітня 2023 року у дистанційному форматі.

Міжнародне підвищення кваліфікації професора кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки Боровік Л.В.

З 20 по 27 лютого 2023 року викладач кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки д.е.н., проф. Любов Боровік проходила міжнародне підвищення кваліфікації (вебінар) на тему: «Неформальна освіта при підготовці бакалаврів в країнах європейського союзу та Україні», організоване Інститутом Науково-дослідного Люблінського науково-технологічного парку (м. Люблін (Республіка Польща)) та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян.

Участь представників кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки у Міжнародній науково-практичній конференції, Ломж (Польща)

26 січня 2023 року викладач кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки д.е.н., проф. Любов Боровік та здобувач PhD освітньо-наукової програми 051 «Економіка» Осадча Тетяна, взяли участь у Міжнародній конференції «Цифрова трансформація та диджитал технології для сталого розвитку всіх галузей сучасної науки і практики». Конференція була проведена на базі Міжнародної Академії Прикладних Наук в Ломжі (Польща) спільно з Державним біотехнологічним університетом (Харків, Україна) для науково-педагогічних, педагогічних працівників, аспірантів, студентів закладів фахової передвищої та вищої освіти, в рамках підвищення кваліфікації як складової навчання впродовж життя.

Розпочалася виробнича практика у студентів спеціальності 051 «Економіка»

В умовах воєнного стану для забезпечення ефективної практичної складової у підготовці фахівців та у відповідності до робочого навчального плану і Положення про організацію і проведення практики в ХНТУ, було встановлено бази дистанційної виробничої практики для студентів спеціальності 051 «Економіка». З огляду на те, що Херсонщина відноситься до територіальних громад, які розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), студентам було дозволено проходження практики в дистанційному форматі.

Запрошуємо до написання наукової монографії

Шановні колеги!

Кафедра економіки, підприємництва та економічної безпеки запрошує науковців, фахівців, викладачів, аспірантів до участі у створенні наукової монографії: «КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПІДХОДИ ТА МЕХАНІЗМИ СТИМУЛЮВАННЯ РОЗВИТКУ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ ТА СУБ’ЄКТІВ РИНКУ».

Мета написання наукової колективної монографії – поглиблення теоретичних засад та розробка прикладних рекомендацій щодо відновлення та модернізації економічних процесів та систем в умовах глобальної нестійкості, оприлюднення результатів науково-дослідницьких робіт та акумуляція знань задля поліпшення якості підготовки фахівців економічних спеціальностей. Термін подання статей для публікації в монографії – до 25 лютого 2023 року.

Написання Монографії здійснюється в межах наукової теми: "Відновлення та модернізація економічних процесів та систем в умовах глобальної нестійкості" з відповідним номером реєстрації.

Інформація щодо вимог до написання монографії.

УСПІШНИЙ ЗАХИСТ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ РОБІТ МАГІСТРІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ 051 ЕКОНОМІКА

Наше рідне місто зараз постійно потерпає від обстрілів, але херсонські студенти і викладачі вже вкотре показують усьому світу свою незламність: попри повітряні тривоги, відключення світла та перебої в роботі зв’язку ми долаємо ці виклики і продовжуємо навчання: якісно, дружно та з максимальною підтримкою наших студентів…

ПРО МІЖНАРОДНЕ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ВИКЛАДАЧЕМ КАФЕДРИ ЕКОНОМІКИ ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

У грудні 2022 року викладач кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки д.е.н., проф. Любов Боровік пройшла Міжнародне підвищення кваліфікації, організаторами якої виступали Науково-дослідний інститут Люблінського науково-технологічного парку та IESF Міжнародна фундація науковців та освітян.

У студмістечку ХНТУ приведено до ладу пам’ятний знак захисникам України

Пам’ятаєте, в березні 2015 року студентами факультету економіки на території студентського містечка було закладено «Алею Слави захисникам України»? Студенти і викладачі разом висадили саджанці дерев та встановили пам’ятний знак на честь наших захисників. Тепер там ціла алея дерев, що вже підросли.

А от пам’ятний знак було понівечено, окупанти та колаборанти намагались його пошкодити, стерти надпис на ньому. Загарбники, які вбили безліч українців, вважають за нормальне знищити пам’ять про тих, хто захищав нашу країну і область.

ПАКЕТНА ПРОПОЗИЦІЯ №1 ВІД КАФЕДРИ ЕКОНОМІКИ, ПІДПРИЄМНИЦТВА ТА ЕКОНОМІЧНОЇ БЕЗПЕКИ

Україна зараз як ніколи потребує молодих підприємців. ВВП країни впав, тому налагоджуємо нову реальність, створюємо нові можливості.

Викладач Карлюка Д.О. успішно завершив навчання в межах програми «Цифрові інструменти Google для освіти»

Війна торкнулася кожного з нас, неочікувано змінила особисте та професійне життя. Важливим і цінним в цей складний період є можливість підвищити професійний рівень, використати час з максимальною користю, поглибити й удосконалити свої професійні знання, а також розширити і оновити їх відповідно до викликів сьогодення. Викладач кафедри Економіки, підприємництва та економічної безпеки Херсонського національного технічного університету к.е.н., доц. Карлюку Дмитра успішно завершив навчання в межах програми “Google Digital Tools for Education/ Цифрові інструменти Google для освіти”, організованого за підтримки Google Україна Академією цифрового розвитку задля розширення можливостей використання цифрових інструментів для організації дистанційного навчання й підвищення ефективності освітнього процесу.

XVIІ СТУДЕНТСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ЕКОНОМІКА ПІДПРИЄМСТВА: АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ТА ПЕРСПЕКТИВИ РОЗВИТКУ»

Кафедрою Економіки, підприємництва та економічної безпеки було проведено XVII Cтудентську науково-практичну конференцію на тему «Економіка підприємства: актуальні проблеми та перспективи розвитку», метою якої стало формування у здобувачів вищої освіти навичок та умінь спілкування, системного та креативного мислення, і представлення результатів досліджень. До участі в конференції було запрошено студентів усіх напрямів підготовки та спеціальностей закладів вищої освіти.

Викладачі університету підвищують кваліфікацію

В серпні цього року доцент кафедри економіки, підприємництва та економічної безпеки ХНТУ Дмитро Карлюка пройшов навчання за програмою підвищення кваліфікації «Google Digital Tools for Education/ Цифрові інструменти Google для освіти». За результатами проходження підсумкового тесту Дмитро Карлюка отримав сертифікат про успішне завершення курсу, але зупинятись на цьому не збирається - попереду ще серія тренінгів.